Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova izbornica

Baračevi dogovorili: Irina Kirilova vodit će odbojkašice

sena usic
AFP
21.02.2011.
u 09:06

- Dogovor je da Irina ostane na klupi reprezentacije do Olimpijskih igara 2016. godine - istaknuo je Zdeslav Barač, predsjednik HOU-a

Zdeslav Barač, predsjednik novoosnovane Hrvatske odbojkaške udruge, koju je priznao CEV, FVIB i HOO, napravio je prvi pravi potez. Na mjesto ženskog izbornika doveo je Irinu Kirilovu, proslavljenu rusku i hrvatsku odbojkašicu.

Tako će san Miroslava Aksentijevića, sad već bivšeg izbornika, da odvede hrvatsku reprezentaciju na Olimpijske igre u London 2012. godine ostati samo želja.

Ključna Nevenova riječ

Uz Zdeslava Barača veliku ulogu u ovom poslu imao je i njegov otac Neven, koji je svojedobno doveo Irinu u Hrvatskoj i koji je bio predsjednik Saveza kada je ženska reprezentacija s Irinom na mjestu tehničara osvojila tri srebrne medalje na europskim prvenstvima.

- Dogovor je da Irina ostane na klupi reprezentacije do Olimpijskih igara 2016. godine - istaknuo je Zdeslav Barač.

Prvo okupljanje ženske reprezentacije bit će sredinom svibnja jer već krajem petog mjeseca počinje Europska liga. Naše su odbojkašice u skupini s Rumunjskom, Bjelorusijom i Turskom.

- Nisam službeno još ništa čula, ali bit će super s Irinom. Iskreno, više sam trenutačno koncentrirana na talijansko prvenstvo i na Ligu prvaka sa svojim Scavolinijem. Nadam se da ćemo igrati u završnici talijanskog prvenstva, a to bi značilo da ću propustiti prve tri utakmice reprezentacije u Europskoj ligi - rekla je Senna Ušić.

Na redu je Malević

S obzirom na to da se ženska reprezentacija plasirala na Europsko prvenstvo koje će se igrati u Italiji i Srbiji (naša reprezentacija igrat će u Monzi), prvi veliki Irinin cilj bit će odvesti Maju Poljak, Sanju Popović, Jelenu Alajbeg i ostale na Olimpijske igre u London.

Nakon što je riješeno pitanje ženskog izbornika, Zdeslavu Baraču ostaje još da riješi i pitanje muškog izbornika. I tu su stvari prilično jasne. Čeka se samo dan kada će se objaviti povratak Rade Malevića na klupu reprezentacije. On je, naime, jedini trener koji može još jednom, možda i posljednji put, okupiti Omrčena, Kovačevića, Čoškovića, Krnića...

Uz supruga do zlata na SP-u s Rusijom kao pomoćni trener

Za Irinu Kirilovu (45 godina) mnogi kažu da je najbolja svjetska tehničara svih vremena. Igrajući za Rusiju, osvojila je olimpijsko zlato u Seulu 1988. godine, svjetsko zlato 1990., te europska zlata 1989. i 1991. godine. Igrajući za Hrvatsku, osvojila je dvije srebrne medalje, 1995. i 1997. godine. S brojnim klubovima za koje je nastupala osvojila je ukupno 27 različitih trofeja. Bila je pomoćni trener svom suprugu Giovani Caprari kada je reprezentacija Rusije osvojila svjetsko zlato 2006. godine.

Komentara 1

BE
belizar
10:02 21.02.2011.

najbolji izbori trenera za muške i djevojke! nadam se da konačno naša odbojka ide naprijed! jer to je jedan prekrasan sportl koji ima tradiciju u hrvatsku, a i rezultate (posebno žene)!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije