Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBOJKA NA PIJESKU

Austrijanci 'zapalili' Poreč, olimpijke razočarale, Hrvati bez rezultata

Poreč Major
Red Bull Content Pool
30.06.2016.
u 22:37

Hrvati su uspjeli u svim mečevima tek do jednog seta, ali razočarali su mnogo više iskusniji od njih

Poreč Major u svom je trećem danu pokazao da su naši odbojkaši na pijesku još uvijek miljama daleko od svjetske elite, ali i da postoji potencijal ukoliko se počne raditi više na profesionalizaciji ovog sporta. Naime, trenutno se na turnirima većinom mogu vidjeti dvoranski odbojkaši koji u pauzama od sezone zanimaciju pronalaze na pijesku.

- Pobijedili su nas sa 70 posto snage, ako i toliko. To je naša realnost trenutno i moramo još jako puno pure i mlijeka pojesti da bismo došli do njihove razine - rekao je Ivan Zeljković nakon što je sa svojim partnerom Filipom Silićem doživio uvjerljivi poraz protiv legendarnog Brazilca Ricarda Alexa Coste Santosa i njegovog partnera Andre Loyole Steina.

Costa Santos je 41-godišnjak, ima zlato, srebro i broncu s olimpijskih igara, ujedno je i bio svjetski prvak, a u karijeri je odigrao preko 200 turnira u karijeri i ima 85 zlatnih medalja. Uistinu, imponirala je lakoća kojom se snalazio na terenu protiv naših odbojkaša.

A slično su izgledali svi mečevi s našim odbojkašima ili odbojkašicama. Nitko nije prošao skupinu, a od devet parova su samo Samanta Fabris i Sara Radanović uspjele do jednog seta u svoja tri susreta. Svi ostali su padali set za setom bez većih šansi.

No, nije to najveći šok ili iznenađenje, daleko od toga. Upravo par kojem su naše cure "otkinule" set ispale su s turnira u skupini, a prošle su godine bile četvrte. Riječ je o Kanađankama Jamie Lynn Broder i Kristini Valjas. Ipak, veći šok i od toga je ispadanje brončanih Australki iz prošle godine i paru koji će igrati na Olimpijskim igrama - Taliqui Clancy i Louise Bawden. Neće biti u eliminacijskoj fazi ni Amerikanki Lauren Fendrick i Brooke Sweat Youngquist, koje će također nastupiti u Riju i u Poreču su imale sva tri poraza u skupini.

Dokaz je to koliko turnir vrijedi u kvalitativnom smislu. A i u kvantitativnom ima adute, ne samo kad je u pitanju nagradni fond od 800 tisuća dolara nego i publika, koja se posebno ističe na centralnom terenu u samoj jezgri Poreča. I posebno kad igraju Austrijanci, tad je atmosfera nevjerojatno zagrijana i zabavna.

A zapravo je sve tek počelo i najbolji mečevi su pred nama u sljedeća tri dana.

Za više informacija o rezultatima kliknite OVDJE.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije