Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RED BULL AIR RACE

Air Race u Rovinju gledat će 80 tisuća ljudi, koliko prima Modrićev Bernabeu

30.05.2015.
u 07:00

Ulaznicama se cijene za subotu kreću od 80 kuna (stajanje) sve do 840 (Race Club). Kupiti se i dalje mogu na Eventim.hr ili u Rovinju

Piloti Red Bull Air Racea danas iznad rovinjske uvale Valdibora imaju kvalifikacije za nedjeljnu utrku Svjetskog prvenstva, a prvi dojmovi nakon treninga i slijetanja u Vrsar bili su im u petak više-manje slični.

– Rovinjska je staza zahtjevnija od one koje smo imali u Abu Dhabiju i prije dva tjedna u japanskoj Chibi. Ovdje trebamo koristiti mozak, a ne samo ruke – kazao je Peter Podlunšek, Slovenac koji se natječe u nižoj klasi, u Challenger Kupu.

– Na treninzima smo razrezali 48 pilona, što govori koliko je staza zahtjevna – dodao je Francuz Nicolas Ivanoff, a Britanac Paul Bonhomme, koji je pobijedio u prve dvije utrke te je favorit, kazao je:

– Vrata su izuzetno gusto postavljena, baš je gužva – kaže Bonhomme, koji je najuspješniji pilot u povijesti sporta na nebu, od 60 održanih utrka on je pobijedio u 17. I na prvom treningu bio je najbrži, stazu je prošao za 53.471 sekundu. U Rovinju su se, poučeni lanjskim gužvama, pripremili s dodatnih 15 tisuća besplatnih parkirališnih mjesta. Već se danas u 11 sati otvaraju vrata gledališta, trening je u 13.50, a slijede kvalifikacije u 16 sati, nastupa akrobatska skupina Flying Bulls, padobranci... U nedjelju se leti također od 11, a glavna utrka održava se od 14 do 17 sati. Program iznad Rovinja završava u nedjelju u 18.30. U gradu i ove godine očekuju više od 80 tisuća ljudi. Usporedbe radi, toliko prima madridski Santiago Bernabeu, stadion na kojem igraju Cristiano Ronaldo, Luka Modrić i društvo... Impresivna brojka.

>>Red Bull Air Race u Rovinju, sportska atrakcija o kojoj će se pričati

Komentara 2

DU
Deleted user
20:56 31.05.2015.

Slažem se spektakl! Šteta da nema više Petera Bešenija. "ludog" Mađara ali velikog prijatelja Hrvarske i cool tipa. Moj favorit ne samo u Red Bull Air Race . No možda skokne do Vraždinskog aero mitinga u ljeti, dosad je bioio redoviti gost. Krila Oluje i Kanader ta zrakoplovi iz 2.Svj. rata su bili prava atrakcija, koja se rijetko vidi i na ostalim trkama Red Bull AR. Ovi što pritiću "minuse" hehe ,a šta reči : neka pati koga smeta! Imamo Red Bull Air Race u HR, Speed Boat Race još kad skoro dovedemo Formulu 1 bit ćemo vrh destinacija!

ŽI
Žika-Ivo
08:52 30.05.2015.

samo još malo inspekcijske kontrole nebi bilo na odmet, naime htjedo jesti u jednom restorančiću i naravno naručivši jelo odlučim oprati ruke prije ali nigdje papira za obrisati tako poznavajući vlasnika pridjem za šank i tiho upozorim na propust kad ona će meni: "e sad ste mi sve rekli" istog trena pomisli idem zamijeniti eure da nebi i tu imao problema i proradit će svijest u medjuvremenu pa opet dobro. Dapače, htjedoh sr još i našalit pa priupitah:" a šta ako poslije jela moramo na toalet trebamo li ponijeti i papir od kuće."? E to bi već previše za šeficu. Vi ste gosp. drski i bezobrazni i mi tu završismo jelo osta na stolu netaknuto platim i aufwiedersehen!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije