Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blistale u Splitu

Perković bacila prvi, a Kolak drugi rezultat na svijetu ove godine

Sandra Perković
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/8
25.02.2017.
u 15:21

Perković je pobijedila u disku hicem od 70.23 metara, a Kolak u koplju sa 65.23 m.

Olimpijske pobjednice u bacanju diska i koplja Sandra Perković i Sara Kolak na najbolji mogući način otvorile su sezonu na Otvorenom zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Splitu, Perković je pobijedila u disku hicem od 70.23 metara, a Kolak u koplju sa 65.23 m.

Pobjednički rezultat Perković je bacila u četvrtoj seriji, a to je i daleko najbolji hitac u svijetu ove godine. Naime, do danas je vodeća bacačica bila Kubanka Yaime Perez sa 63.07m.

"Jako sam zadovoljna s ovim rezultatom, četvrtu godinu zaredom u Splitu otvaram sezonu s preko 70 metara. Uvjeti su danas bili grozni, puhao je jak vjetar i bilo je hladno. Očekivala sam nakon druge serije kada sam bacila 69 metara da će to ići ipak malo dalje, iako se tehnički nisam najbolje snašla. Mislim da je to zbog toga što nisam mogla održavati toplinu, pa su se mišići počeli hladiti. No na kraju kad se sve uzme u obzir, jako sam zadovoljna i ne mogu se požaliti. Ipak je ovo sedam metara dalje od dosad vodećeg rezultata u svijetu", izjavila je Perković.

Rezultat Kolak je drugi najbolji na svijetu među kopljašicama, samo 65 cm je kraća od trenutačno vodeće Bjeloruskinje Tatjane Haladovič (65.88m).

"Zadovoljna sam! Dobro, nisam baš s početnim serijama, ali kako se natjecanje bližilo kraju tako sam bacala sve bolje. Vrhunski je ovo rezultat za početak sezone, nikad nisam bolje otvarala, prošle godine je bilo 62 metra, tako da se nadam da me očekuje još jedna uspješna godina", rekla je Kolak.

>>Sandra Perković najbolja na Balkanu, skinula Novaka

>>Sandra Perković: Ja sam sada k’o Ronaldo!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije