Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udruga franak

Otplata je lakša svim dužnicima

'24.01.2013., Zagreb - Na konferenciji za medije Udruga Franak i Udruga hrvatskih obrtnika i poduzetnika potpisali su sporazum o borbi protiv banaka. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
Goran Jakuš/PIXSELL
15.10.2013.
u 20:30

Franak napominje da promjene ZPK nipošto nisu diskriminatorne i da dužnicima olakšavaju daljnju otplatu

Nakon što se Hrvatska udruga banaka obrušila na izmjene Zakona o potrošačkom kreditiranju, koje bi bankama izbile 758,76 mil. kn godišnjih prihoda, reagirala je i Udruga Franak. Napominje da promjene ZPK nipošto nisu diskriminatorne i da dužnicima olakšavaju daljnju otplatu upravo tako što razmjerno obuhvaćaju sve zajmoprimce, ovisno o tome koliko su do sada pogođeni rastom tečaja.

Iz Udruge Franak poručuju i da izmjene ZPK nisu u koliziji sa Zakonom o obveznim odnosima, nego ga upravo banke godinama krše ugovarajući promjenjivu kamatu na nezakonit način. Nisu poštedjeli ni HNB za koji kažu da potvrđuje bankama pravo na nezakonito ponašanje.

>>Bankari: \'Mnogi dužnici uzimali su kredit u CHF za luksuzne stanove\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije