Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAK SAVJETUJE

Nije nužno otvarati račun u banci koja je preuzela autokredit

nofci
Željko Lukunić/PIXSELL
23.10.2013.
u 16:48

Da nastavi plaćati kredit, može promijeniti račun na koji plaća trajni nalog u svojoj banci ili uplaćivati ratu na novi broj računa

P: Prije tri godine kupio sam auto od tvrtke u sklopu Splitske banke. Sad sam dobio obavijest da se ta tvrtka spaja s bankom te da moram otvoriti račun u Splitskoj banci, s kojeg će naplata ići automatski, ili se sam raspitati koliki je srednji tečaj i uplatiti im ratu. Zanima me kome se mogu žaliti jer, da sam htio hodati po bankama, ne bih uzimao kod njih vozilo. Čini mi se da me na neki način ucjenjuju kako bih kod njih otvorio račun – pita Z. iz Zagreba.

O: Zahvaljujemo na prilici da korisnicima autokredita kod tvrtke SG Consumer finance objasnimo o čemu je zapravo riječ. U tijeku je integracija tvrtke SG Consumer finance u poslovni sustav Societe Generale – Splitske banke. Na završetku procesa, SG Consumer finance prestaje postojati kao samostalna tvrtka, a sve obveze po postojećim kreditima korisnika prelaze u Splitsku banku. Proces pripajanja završava 15. studenog 2013.

Za korisnike to ne znači nikakav dodatni trošak niti će biti na bilo koji način prisiljeni otvoriti račun u Splitskoj banci, a s druge strane, dobivaju još bolju podršku pri servisiranju svog kredita. Naime, klijenti SG Consumer finance već su dobili nove otplatne planove po kojima mogu samostalno plaćati kredit, a s posljednjim računom u studenom dobit će i potrebne informacije vezane uz novi broj računa kredita. Klijenti ne moraju dolaziti u Splitsku banku i potpisivati nove ugovore ili otvarati račune. U principu imaju isti izbor kao i do sada; ili samostalno uplaćivati ratu kredita na novi broj računa koji će im pismeno biti dostavljen u studenom ili, ako imaju postojeći trajni nalog na svoja primanja, u svojoj matičnoj banci samo promijeniti račun na koji se rata kredita uplaćuje.

Nadamo se da smo pomogli pri rješavanju ove nedoumice, a ako postoji još koje otvoreno pitanje, pozivamo sve naše sadašnje i buduće klijente da se slobodno obrate na broj telefona 01/6501 870 gdje će dobiti sve potrebne informacije vezane za autokredite SG Consumer finance, odnosno sada Societe Generale – Splitske banke. Na više od 200 prodajnih mjesta s kojima surađujemo mogu dobiti detaljne informacije o proizvodima i trenutačnim akcijama. Kao posebnu pogodnost uveli smo i fiksnu kamatnu stopu u kunama te akciju u kojoj uz prijenos redovitih mjesečnih primanja u banku poklanjamo kasko osiguranje za prvu godinu. I nakon integriranja SG Consumer finance u banku, nudimo autokredite do 35.000 eura, odnosno 260.000 kuna, s rokom otplate do 96 mjeseci. Krediti se odobravaju u roku od 24 sata.

>> Štedna knjižica više se ne koristi za isplatu dječjeg doplatka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije