Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezadovoljstvo raste

Kraljica Elizabeta II. u problemima, izbio revolt na kraljevskom dvoru!

kraljica elizabeta
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
31.03.2015.
u 09:29

Posluga kraljevske obitelji uskoro će odlučiti hoće li stupiti u štrajk zbog niskih plaća i konstantnih zahtjeva da obavlja dodatne poslove bez ikakve naknade.

Iako se čini da žive život kao iz bajke, problemi ne zaobilaze ni kraljevsku obitelj. Naime, prvi put u povijesti svoje vladavine kraljica Elizabeta II. mogla bi ostati bez osoblja, piše Guardian

Razlog njihova nezadovoljstva leži u mizernim plaćama koje dobivaju za svoj rad. Zaposlenici dvorca imaju početnu plaću 14.400 funti godišnje, što je mnogo manje od britanskog prosjeka.

Sindikat javnih službenika navodi da posluga nije samo nezadovoljna niskim plaćama nego i konstantnim zahtjevima da obavlja dodatne poslove bez ikakve naknade. 

Sindikat zaposlenika u javnim službama (PCS) u kojem je 120 od 200 zaposlenika u Windsoru tvrde kako kraljevska obitelj nije ispunila svoje obećanje pa su stoga nezadovoljni radnici odlučili glasati hoće li stupiti u štrajk. Ako odluka o štrajku bude izglasana, posluga će s obustavom rada započeti sredinom travnja.

– Skandalozno je da osoblje bude tako loše plaćeno i da se od njega očekuje da besplatno obavlja zadatke koji kraljevskoj obitelji donose profit – izjavio je glavni tajnik sindikata Mark Serwotka i dodao kako bi štrajk djelatnika znatno mogao utjecati na kvalitetu usluga koje pružaju posjetiteljima.

Inače, dvorac Windsor godišnje posjeti 1,1 milijun turista koji potroše više od 17 milijuna funta, a upravo taj novac koristi se za održavanje posjeda kraljevske obitelji.

>>Princ William i princeza Kate otkrili kako će nazvati kći

>>Skandal na kraljevskom dvoru: Princ umiješan u seksualnu aferu?

Komentara 8

AN
Android
10:03 31.03.2015.

Da bar izbije kuga.

Avatar R2D2
R2D2
09:46 31.03.2015.

Da, i? Zbog čega je to nama bitno?

DC
Dolina Cupova
10:37 31.03.2015.

Zar je ovo zlo jos uvijek zivo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije