Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klinika za tumore

Nova nada za malene onkološke bolesnike

dječja onkologija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
20.05.2015.
u 14:24

Novi prostor Zavoda za hematologiju i onkologiju prostire se na gotovo 1200 četvornih metara i ima tridesetak bolesničkih postelja

Klinika za tumore KBC-a Sestre milosrdnice otvorila je vrata Zavoda za dječju onkologiju i hematoonkologiju. U ovom novom, suvremeno opremljenom prostoru će se od 1. lipnja na 1200 četvornih metara liječiti djeca s malignim bolestima koja su dosad boravila u neadekvatnom prostoru u Klaićevoj bolnici. Na starom odjelu djeca su bila smještena u premalim sobama, a roditelji nisu mogli boraviti uz njih kada im je bilo najteže.

"Ministarstvo zdravlja je u svoje prioritete za 2015. godinu uvrstilo rješavanje problema Zavoda za hematologiju i onkologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb“, izjavio je ministar zdravlja Siniša Varga te dodao kako je radostan što su Vlada i Ministarstvo zdravlja u rekordnom roku pronašli i adaptirali značajno veći prostor, koji je sada prilagođen potrebama malih pacijenata i njihovih roditelja, stoji na stranici Ministarstva zdravlja.

Novi prostor Zavoda za hematologiju i onkologiju prostire se na gotovo 1200 četvornih metara i ima tridesetak bolesničkih postelja. Nalazi se na trećem katu Klinike za tumore KBC-a Sestre milosrdnice, a u njegovo uređenje i opremanje uloženo je oko tri milijuna kuna proračunskih sredstava. Osim uređenja prostora nabavljen je i novi namještaj te suvremena medicinska oprema i uređaji.

Ministarstvo zdravlja osiguralo je zapošljavanje 19 novih liječnika i medicinskih sestara, zdravstvenih radnika odgovarajućih stručnosti, koji će djeci pružiti vrhunsku zdravstvenu zaštitu i skrb.

Kroz Kliniku za dječje bolesti godišnje prođe oko 230 tisuća malih pacijenata, a na staroj lokaciji u Klaićevoj ulici godinama nije imala primjeren prostor za liječenje i boravak djece oboljele od najtežih bolesti.

Valja napomenuti da je i ovo privremena lokacija i da Ministarstvo zdravlja ubrzano radi na pronalaženju nove lokacije i pripremi projekta izgradnje nove zgrade Klinike za dječje bolesti.

>> Za nas roditelje nova je onkologija kao iz novog stoljeća

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije