Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INA se uključila u projekt Ordinacija iz bajke

Možemo doprinijeti boljem i kvalitetnijem liječenju malih pacijenata jer smo na njih uvijek posebno osjetljivi

INA
29.09.2016.
u 15:37

INA je kompanija s pedeset godina dugom tradicijom dobre suradnje sa zajednicama u kojima posluje. Želimo biti poželjan partner koji podupire razvoj i sam aktivno sudjeluje u životu zajednice. Uvijek smo spremni na dijalog, suradnju i sudjelovanje u inicijativama koje doprinose boljoj kvaliteti života, a i sami pokrećemo zajedničke projekte s lokalnim zajednicama.

INA pomaže zajednicama brojnim donacijama, akcijama INA Kluba volontera, dugogodišnjom suradnjom sa SOS Dječjim selom Hrvatska i kroz druge projekte u kojima je partner zajednicama. Ponosimo se projektima kao što su Zeleni pojas, INA klub volontera ili spajalica u kojima usko surađujemo s lokalnim zajednicama i institucijama, ali i programima namijenjenima mladim talentima poput Growwwa, Freshhha i Junior Freshhha.

Istovremeno, naš su prioritet zaštita i sigurnost zaposlenika, kao i izvođača i dobavljača, dok sustavno upravljamo zaštitom okoliša provodeći projekte vezane za smanjenje emisija i energetsku učinkovitost kako bismo prirodu i resurse očuvali i za generacije koje tek dolaze. Ne smijemo zaboraviti ni brigu za zaposlenike zahvaljujući kojoj smo već pet godina u nizu nositelj certifikata Poslodavac Partner.

S velikim zadovoljstvom INA se uključila u projekt Ordinacija iz bajke: na taj način još jednom možemo doprinijeti boljem i kvalitetnijem liječenju malih pacijenata jer smo na njih uvijek posebno osjetljivi.

INA Klub volontera

U povodu obilježavanja Europske godine volontiranja, INA je 2011. pokrenula Projekt korporativnog volontiranja svojih zaposlenika. INA Klub volontera osnovan je s ciljem dobrovoljnog ulaganja osobnog vremena, truda, znanja i vještina za opću dobrobit. Klub danas broji preko 700 članova, a broj se povećava iz godine u godinu.

Do kraja 2015. Klub je odradio ukupno 9.880 sati korporativnog volontiranja u gotovo svim krajevima Hrvatske pri čemu su pomagali djeci, starijima i nemoćnima, socijalno ugroženima, zapravo, svima kojima je pomoć bila potrebna. Sami ili u sklopu zajedničkih akcija sudjelovali su u brojnim akcijama čišćenja podmorja, pošumljavanja, uređivanja zapuštenih površina.

INA Klub volontera nagrađen je od strane Volonterskog centra Osijek za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva na području Slavonije i Baranje, za 2010. i 2012. godinu te Posebnim priznanjem za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva, za 2014. i 2015. godinu.

INA je, uz još dvadesetak tvrtki, udruga i obrazovnih institucija, 4. rujna 2015., potpisala Povelju o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem. Potpisivanjem Povelje INA je izrazila spremnost za razvijanje dobrih praksi u vrednovanju volontiranja kako pri zapošljavanju tako i u profesionalnom napredovanju te kroz poticanje i vrednovanje volonterskih napora svojih zaposlenika.

Zeleni pojas

S ciljem širenja svijesti o važnosti održivog razvoja, INA je 2014. pokrenula program Zeleni pojas u sklopu kojeg je na suradnju pozvala nevladine udruge i edukativne ustanove kako bi zajedničkim snagama pridonijeli očuvanju okoliša u lokalnim zajednicama. Kroz ovaj program INA sufinancira ekološke projekte poput pošumljavanja, uređenja zelenih površina, čišćenje podmorja, priobalja, jezera i rijeka, edukacije o ekologiji te druge slične aktivnosti iz područja zaštite okoliša i prirode.

Na otvoreni natječaj je 2014. godine pristiglo 58 projekata, a temeljem osnovnih kriterija za njihovu evaluaciju stručna komisija izabrala je 12 najboljih. S obzirom na odličan odaziv i velik broj ekoloških inicijativa u Hrvatskoj, INA je odlučila nastaviti s ovim programom kako bi kompanija svojim djelovanjem i u skladu s vrijednostima koje promiče u što većem broju podržala „zelene“ projekte lokalnih zajednica.

U 2015. prijavljeno je čak 136 projekata među kojima je komisija odabrala 15 najboljih, a na ovogodišnji natječaj pristigle su rekordne 222 prijave. Pobjednički projekti (njih 17) odabrani su temeljem jasno definiranih kriterija od kojih su najvažniji bili pripremljenost i kvaliteta projekta, stupanj povoljnog utjecaja na okoliš, jasno definirana područja kojima bi se dala podrška, kao i mogućnost realizacije projekta putem zajedničkih akcija u suradnji s Ininim klubom volontera. INA će odabranim projektima pružiti sustavnu podršku za njihovu realizaciju te ih je sufinancirati u ukupnom iznosu od 340.000 kuna, dok će INA Klub volontera podržati njihovu provedbu. Ove godine po prvi puta jedan projekt su odabrali fanovi Inine Facebook stranice glasajući putem aplikacije Zeleni pojas.

Spajalica

Projekt spajalica dio je šire inicijative „Prostor za vaše ideje“ pokrenute u rujnu 2014. godine u sklopu Ininog društveno odgovornog rada s ciljem da se odabrane nekretnine koje su u vlasništvu kompanije, a ne koriste se, ustupe na korištenje udrugama i pojedincima koji će svojim radom nastaviti doprinositi kvaliteti života lokalne zajednice. Prve dvije lokacije na kojima je projekt zaživio su Inina zgrada u Medulićevoj 34 u samom centru Zagreba te prostor u Sesvetama. S pet partnerskih udruga (udruga Ljubav na djelu, Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir, udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BIH…, udruga CRVENI NOSOVI klaunovidoktori te udruga Dar) potpisan je trogodišnji ugovor te su se tijekom rujna 2015. godine uselile u svoje prostore u Medulićevoj, dok se lokacijom u Sesvetama koristi udruga Krila – terapijsko jahanje, udruga osoba sa cerebralnom i dječjom paralizom, na osnovu ugovora na deset godina.

Jedan od vidova održivog suživota u spajalici je i kontinuirana suradnja – svaka od udruga zajedno s Inom godišnje organizira dva zajednička projekta u čijoj realizaciji često pomaže i INA Klub volontera koji je u spajalici aktivan od samog početka. Najsvježiji primjer te suradnje je akcija „Dodajmo još jedno pero u njihova Krila“ koju je u lipnju ove godine INA pokrenula s partnerima s ciljem izgradnje novog vanjskog jahališta kako bi Udruzi osigurala bolje uvjete za njihov rad s korisnicima. Radovi na izgradnji jahališta trajali su od lipnja do rujna, a na projektu su uz Inu sudjelovali Inini partneri: STSI – Integrirani tehnički servisi, ATALIAN Global services Croatia, Arđent, Elektrocentar Petek, Flamma sustavi, Graditelj svratišta, Graditeljstvo Polančec, ING-GRAD i MK-MONTLIM, a u projekt se uključio i INA Klub volontera.

INA je ovim projektom postala pionir u Hrvatskoj u području društveno odgovornog upravljanja nekretninama, za što je dobila i vrijedna priznanja. Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) dodijelila je Ininom projektu spajalica nagradu GrandPRix kao najboljem komunikacijskom projektu u kategoriji društveno odgovornog poslovanja za 2015. godinu, dok je u lipnju 2016. godine spajalica osvojila i Golden Barrel Award, prvu poslovnu nagradu MOL Grupe, i to u kategoriji „uključenost zaposlenika“.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije