Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevjerojatno

Phelps ostaje bez medalja zbog - Louis Vuitton torbice?!

michael phelps
Foto: Louis Vuitton
1/8
19.08.2012.
u 12:33

Koplja se lome oko toga tko je bio najveća zvijezda na Olimpijskim igrama, Michael Phelps ili Usain Bolt, no ovaj prvi trenutno je u većim problemima.

Naime, plivački šampion našao se u problemima nakon što su procurile njegove fotografije kako pozira u kadi kao dio reklamne kampanje za Louis Vuitton.

Ne bi bio bio problem da fotgrafije nisu objavljene za vrijeme Igara, a poznato je da sportaši ne smiju sudjelovati u marketinškim kampanjama koje nisu vezane za Olimpijske iger i to u periodu od 18. lipnja do 15. kolovoza.

Međutim, fotografija Phelpsa u kadi s Louis Vuitton torbicom pojavila se na internetu početkom kolovoza, a prema pravilniku, sportaš koji prekrši "Pravilo 40" može biti sankcioniran novčano, zatim da ga se diskvalificira s Igara što bi značilo i gubitak medalja iz Londona.

Amerikanac Phelps (27) je otišao u mirovinu kao olimpijac s najviše medalja, 18 zlata, dva srebra i dvije bronce.

- Nije prekršio Pravilo 40, to je sasvim jasno. Razlog tome je što nije autorizirao fotografije. A to je jedino što može učiniti. Fotografije nikada nije ni vidio. Stvar je jednostavno. On na to nije utjecao. Ne možete ni garantirati da će vam netko provaliti u kuću - kazao je njegov dugogodišnji Agent Peter Carlisle.

Na redu je odluka Međunarodnog olimpijskog odbora...

Ključne riječi

Komentara 8

RO
Roargh
16:29 19.08.2012.

zasto bi itko trebao biti kaznjen? hoce li netko tko se proslavio svojim napornim radom (a to Phelpsu nitko ne moze osporiti) unovciti svoju slavu, njegova je privatna stvar. sramotna je sama ideja da jednom ovako velikom sportasu organizatori olimpijskihh igara mogu uzeti medalju kako bi zastitili vlastite ekskluzivne sponzorske ugovore. to samo govori da su olimpijske igre odavno prestale biti poligon za "brze, vise, jace" i orijentirale se na samo jedno - unosnije.

SJ
Sve je uzalud
20:11 19.08.2012.

On je amerikanac o kojoj diskvalifikaciji ili oduzimanju medalja pričate.

T1
t111
13:19 19.08.2012.

glupost. pa nije od birao vrijeme plasiranja reklame. treba kazniti luis vuitton, a ne njega. bog zna od kada ova prokleta gamad ceka s ovom reklamom... tjednima, mjesecima, godinama...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije