Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LONDONSKE PRIČE

Od 23 deklarirana, čak 10 gay sportaša u Londonu do medalje

'Abby Wambach (L) of USA celebrates with team-mate Megan Rapinoe after scoring 1-2 during the semi-final soccer match of the FIFA Women\'s World Cup between France and the USA at the Borussia-Park sta
Foto: 'Friso Gentsch/DPA/Pixsell'
1/4
19.08.2012.
u 10:36

Osvajač devet olimpijskih zlata Carl Lewis govorkanja da je gay još više je potpirio kada se za naslovnicu jednog magazina slikao u visokim crvenim štiklama

Časopisi koji slave homoseksualnost i podržavaju seksualne slobode smatraju da su sportaši homoseksualci na Olimpijskim igrama u Londonu doživjeli veliki trijumf. Od njih 23 koji su javno priznali istospolnu orijentaciju - a među njima su samo tri muškarca - čak 10 ih je osvojilo medalju. Po računici Gay Star Newsa, to je čak 43 posto uspješnosti, što je puno više nego u slučaju ostalih sportaša.

Medalja bi za takve sportaše bilo u Londonu i više da priznaju svoju homoseksualnost (računa se da je oko 1,5 posto svjetske populacije gay) ali i da australski skakač u vodu Matthew Mitcham, deklarirani gay i pekinški pobjednik, nije kiksao. Dakako, i da se britanski skakač u vodu Tom Daley, osvajač bronce, ne stidi svoje seksualne orijentacije.

Zlatne nizozemske lezbijke

- Volio bih kada bi pitanje seksualnosti jednog dana bilo nevažno i nezanimljivo kao što je nevažna boja kose ili očiju - priželjkuje Mitcham svjestan da takvo priznanje ugrožava marketinški potencijal sportaša.

Američka nogometašica Megan Rapinoe, koja se javnosti \"ispovijedila\" tek nekoliko tjedana uoči Igara, tvrdi da nije isto biti gay sportaš ili sportašica.

- Muškima je puno teže to javno priznati jer, za razliku od ženske svlačionice, u muškoj to drastično mijenja klimu.

Rapinoe je vrlo zaslužna za zlato Amerikanki, zabila je dva gola u polufinalu i asistirala u finalu protiv Japanki (2:1). Marilyn Agliotti, Carlien Dirkse van den Heuvel, Kim Lammers i Maartje Paumen, članice su zlatne nizozemske ekipe u hokeju na travi. Seimone Augustus je priznala lani, a članica je američke košarkaške reprezentacije, najdominantnije vrste na ovim igrama u ekipnim sportovima. Carl Hester je pak sa još dvojicom kolega činio zlatni britanski trojac u timskoj dresuri.

Neki od velikih olimpijaca priznali su da su homoseksualci tek nakon svršetka karijere, kao legendarni skakač u vodu Greg Louganis. Strahujući od posljedica, neki nisu nikada, a rijetko tko ih, poput Carla Lewisa, smatra za heteroseksualce.

Slikao se u crvenim štiklama

Osvajač devet olimpijskih zlata ta je govorkanja još više potpirio kada se za naslovnicu jednog magazina slikao u crvenim štiklama. Premda to nisu činili, Jesse Owens i Johnny Weissmüller su također \"sumnjivi\", kao i australski plivač Ian Thorpe.

Komentara 10

Avatar flegmatik
flegmatik
11:05 19.08.2012.

Mozda jednom i doznamo zasto Phelps ima klepmave usi ...

JO
jolly
11:42 19.08.2012.

Što je tu čudno. Posebno kod sportašica. Višak muških hormana može im samo pomoći. Isto tako vidimo da su gayevi kod muškaraca, uglavnom, u sportovima gdje se ocjenjuje umjetnički dojam.

Avatar flegmatik
flegmatik
11:04 19.08.2012.

Hmm, u drustvu sa uspjesnim sportasima dakle, sigurnije je ledja drzati uza zid.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije