Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na "krivoj" strani

Hrvati Azzurri: Dva Hrvata danas će u finalu igrati za Italiju

'Greece\'s Evagelos Delakas (L) challenges Italy\'s Deni Fiorentini (C) during their men\'s preliminary round Group A water polo match at the Water Polo Arena during the London 2012 Olympic Games July
Foto: 'LASZLO BALOGH'
1/3
12.08.2012.
u 10:14

- Talijanima je ovo nakon 20 godina prvi olimpijsko finale pa je Danijel izuzetno ponosan što je u momčadi koja ga je izborila

Današnji finale za Danijela Premuša, Opatijca koji je na OI u Ateni prije osam godina igrao za Hrvatsku, a u Londonu brani boje Italije, kruna je karijere. Dobit će olimpijsku medalju! Njegov otac Radomir Premuš ishod finala ne želi predviđati, no zna da će svim srcem navijati za sina.

U obiteljskom domu u Opriću iznad Opatije, gdje se ne propušta ni jedna vaterpolska utakmica, sina će zdušno bodriti i mama Vesna i supruga Jelena, a najglasniji će sigurno biti šestogodišnji sin Danijel, imenjak tate vaterpolista.

- Kad je Danijel dobio poziv talijanske reprezentacije, izbornika i igrača, malo je razmišljao, a onda je odlučio prihvatiti poziv jer OI su veliki izazov, prilika karijere, osobito za sportaša kojem je "izbrisana" šansa zaigrati za nacionalnu momčad - otvoreno govori Danijelov otac.

Iza Hinića i Smodlake

S Ratkom Rudićem se, nastavlja, razišao na osobnom i ljudskom planu, jedan o drugome misle što misle, to je gotova priča. Naime, nakon što ga Rudić nije zadržao na užem popisu za jednu akciju (odlučio se za Hinića i Smodlaku), Premuš je javno kazao kako više neće igrati za Hrvatsku dok je Rudić na kormilu.

Danijel je, otkriva otac, imao teških trenutaka ovih deset godina, zvali su ga i u reprezentacije drugih zemalja, no sve je odbijao do poziva Talijana proljetos. Dobro se osjeća, neopterećen je i spreman dati sve od sebe u utakmici za reprezentaciju čije boje brani zahvaljujući talijanskom državljanstvu koje, uz hrvatsko, ima otkako je igrao u Pro Reccu.

- Talijanima je ovo nakon 20 godina prvi olimpijsko finale pa je Danijel izuzetno ponosan što je u momčadi koja ga je izborila. U polufinalnoj utakmici sa Srbijom bio je strijelac jednog pogotka, mogao bi i danas zatresti mrežu fenomenalnog Josipa Pavića - nada se otac.

Pred 31-godišnjim Premušem je sigurno još nekoliko godina aktivnog igranja, nakon što je napustio Jadran iz Herceg Novog, ima nekoliko ponuda.

- Ne odustaje ni od fakulteta iako se studiranje zbog sportskih obveza oduljilo. Na četvrtoj je godini medicine i odlučan je postati liječnikom te bazen zamijeniti ordinacijom - kaže njegov otac.

A koji će još Hrvat zaigrati za Italiju u današnjem finalu pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg list!

Komentara 28

Avatar akromegalija
akromegalija
11:11 12.08.2012.

Ko ima sina , važniji mu je sin . A ko nema piše gluposti po internetu.

BU
bubi400
16:58 12.08.2012.

ajmo hrvatska ajmo barakude uzeti to zlato da za oproštaj sa olimpijade čujem još jednom lijepu našu živila hrvatska sretno...

Avatar Idler 3
Idler 3
14:50 12.08.2012.

Već vidim kak ponosno s OI donosi srebro doma u Opatiju, a tatica ga grli sa suzom u oku >;-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije