Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENE ZOI

Plamen upalili Rodnina i Tretjak! Kostelić ponio hrvatsku zastavu

Ivica Kostelić
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/26
07.02.2014.
u 20:00

Olimpijsku baklju zapalilo je dvoje ruskih bivših zimskih sportaša – legendarna klizačica Irina Rodnina i sjajni hokejaški vratar Vladislav Tretjak.

Spektakularnom ceremonijom koja je trajala gotovo tri sata počele su Olimpijske igre u Sočiju. Najskuplje igre u povijesti svečano su otvorene u petak navečer i trajat će do 23. veljače.

Bila mi je čast nositi hrvatsku zastavu na otvaranju

Ivica Kostelić

najbolji hrvatski skijaš

Olimpijsku baklju zapalilo je dvoje ruskih bivših zimskih sportaša – legendarna klizačica Irina Rodnina i sjajni hokejaški vratar Vladislav Tretjak. Domaćini su tijekom ceremonije na Olimpijskom stadionu u Fištu ispalili 3500 raketa koje su težile više od 22 tone. Osim što se jedna pahulja nije otvorila u olimpijski krug, koreografija je uspjela. Plesom i baletom je prikazan buran put kojeg je Rusija prošla od carstva preko komunističke do kapitalističke države.

Hrvatsku zastavu nosio je nasmiješeni Ivica Kostelić koji je tako ušao u povijest. Naime, Ivica i Janica jedini su brat i sestra koji su nosili zastavu svoje države na nekom od otvorenja igara. Iza Kostelića su bili samo Natko Zrnčić-Dim, Morena Makar, Edi Dadić i Vedrana Malec jer ostali sportaši još nisu stigli u Soči.Upečatljiv nastup imala je i njemačka delegacija koja je došla u odjeći duginih boja očito aludirajući na homofobne ispade koji su obilježili razdoblje uoči ZOI-ja.

Kostelić: Bila mi je čast

Kostelić nije mogao pogledati čitavo otvaranje.

- Bila mi je čast nositi hrvatski stijeg na otvorenju. Malo mi je žao što nismo mogli ostati pogledati cijeli šou na otvorenju jer sutra imamo trening ujutro - poručio je Kostelić u videu kojeg je objavio na Facebook profilu.

I Josipović na otvaranju

U Sočiju će nastupiti otprilike 2800 sportaša iz 88 zemalja, a Hrvatska će imati 11 predstavnika. Na otvaranju je bio i hrvatski predsjednik Ivo Josipović sa suprugom Tatjanom. Ruski predsjednik Vladimir Putin, kojega su sve reprezentacije u mimohodu pozdravile, poručio je:

– Neka Igre počnu!

Novi predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Nijemac Thomas Bach pohvalio je organizatore.

- Rusija je napravila nevjerojatne stvari. Vi ste za sedam godina napravili ono što su nekima trebala desetljeća - rekao je Bach kojem su ovo prve Igre u mandatu.

Foto: Reuters (Ilustracija)

>> Oni će obilježiti Igre u Sočiju

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar sayla 007
sayla 007
17:20 07.02.2014.

Joooj........... Putin potrosio za O.Igre vise od naseg drzavnog deficita. Sta nije nas kupio, mi bi mu se skijali citavu zimu gratis, plesali, igrali sta god hoce. Vladimir razmisli, Love You.

NE
newform1
20:07 07.02.2014.

Rodnjina, sportki novinaru, Irina Rodnjina!

Avatar gogazera
gogazera
19:35 07.02.2014.

Dresovi su katastrova, imamo prepoznatljivi brend na svijetu i mi jedva imamo par kockica na jaknama, ko da je nestalo materijala.... taj koji je dizanjirao dresove nije Hrvat sto posto....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije