Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLALOM U SOČIJU

Ivica deveti na olimpijskom slalomu, dvostruko slavlje Austrijanaca

Ivica Kostelić
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/3
22.02.2014.
u 18:06

Mario Matt olimpijski je pobjednik u slalomu. On je obranio prvo mjesto iz prve vožnje i s vremenom 1:41.84 je uzeo zlato ispred sunarodnjaka Marcela Hirschera te Norvežanina Henrika Kristoffersena. Ivica ja završio na diobi devetog mjesta sa 2.27 sekunde zaostatka.

Mario Matt novi je olimpijski pobjednik u slalomu. Austrijanac je u drugoj vožnji, koju je postavio Ante Kostelić, zadržao prednost iz prve vožnje i s vremenom 1:41.84 uzeo zlato.

Slavio je ispred sunarodnjaka Marcela Hirschera, koji je nakon devetog mjesta u prvoj vožnji na kraju stigao do srebra.

Na pobjedničkom postolju uz njih je Norvežanin Henrik Kristoffersen, koji je tako postao najmlađi skijaš u povijesti na postolju na Igrama.

Ivica Kostelić i u drugoj vožnji vozio je prilično rezervirano, ali je iskoristio odustajanje čak 12 skijaša te je na kraju završio na diobi devetog mjesta sa Norvežaninom Sebastian-Foss Solevaagom sa 2.27 sekunde zaostatka.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Dalibor Šamšal uspio je završiti utrku, ali sa 7.15 sekundi zaostatka za Mattom. Do cilja je stigao i Matej Vidović, ali sa 15.97 sekundi zaostatka.

Natko Zrnčić napravio je grešku u drugoj vožnji te je odustao.

Soči, slalom:

1. Mario Matt (Aut) 1:41.84
2. Marcel Hirscher (Aut) +0.28
3. Henrik Kristoffersen (Nor) +0.83
4. Stefano Gross (Ita) +0.88
Fritz Dopfer (Njem) +0.88
...
9. Ivica Kostelić (Hrv) +2.27
19. Dalibor Šamšal (Hrv) +7.15
29. Matej Vidović (Hrv) +15.97

Prva vožnja slaloma:

Nakon prve vožnje muškog slaloma, kojim završava program alpskog skijanja na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, Ivica Kostelić je na 21. mjestu. Naš najbolji skijaš stazu Roza Hotur prošao je u vremenu 48.75.

- Dosta je veliki zaostatak, ali u ovoj sekundi ispred mene je dosta natjecatelja. Mi moramo gledati prema drugoj vožnji koju će postaviti tata (op.a. Ante Kostelić) - rekao je Ivica za HRT, pa otkrio razočarenje kratkom stazom.

- Sramota je za skijanje da slalom traje samo 46 sekundi, ali treba voziti tako kako je. Nije mi jasno da netko želi blatiti svoj sport. Drugi slalom će biti drugačiji, ali mislim da se dobrom vožnjom mogu probiti naprijed.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Ivica za vodećim, Austrijancem Marijem Mattom, zaostaje 2.05 sekunde. Iza Matta je Šveđanin Andre Myhrer sa 0.45 sekunde zaostatka, dok treće mjesto dijele Talijan Stefano Gross te Šveđanin Mattias Hargin sa 0.75 sekunde zaostatka.

Nije Ivica jedini koji ima veliki zaostatak. I veliki favoriti uoči utrke, Marcel Hirscher i Henrik Kristoffersen su podbacili u prvoj vožnji. Hirscher je na devetom mjestu sa 1.28 sekunde zaostatka, a Kristoffersen 13. sa 1.79 sekunde zaostatka.

Nastupila su još trojica naših skijaša. Svi su se poredali iza 30. mjesta. Natko Zrnčić-Dim imao je zaostatak od 3.94 sekunde, a odmah iza njega je Dalibor Šamšal sa 4.01 sekunde zaostatka. Matej Vidović bio je najlošiji sa 5.04 sekunde zaostatka.

Druga vožnja na rasporedu je od 17.15 sati.

>> Zadnja utrka na OI: Veliki oproštaj na najdražoj pozornici

Komentara 42

Avatar tomsom
tomsom
12:07 22.02.2014.

imao sam čast upoznati ivicu na jednom neformalnom druženju. progovorili smo nekoliko rečenica i to je bilo dovoljno da shvatim da je toliko jednostavan, zaljubljen u skijanje i prava dobričina, da je taj njegov svjetonazor zarazan. ono što je istinaa je da je ivica imao na OL igrama puno manje sportske sreće od velike janice. dok su se njoj posložile karte za zlato u stotinkama, ivica je osvajao srebro i kada je bio favorit, a neki od zlatnih su zablistali u samo toj utrci i nikada više. sjetimo se samo sljemena 2. mjesto i ove zadnje kombinacije u sočiju. zato ti ivice, uz uspomenu na kratak naš susret, želim ono, za što bi ti bez razmišljanja dao sve medalje, koje si skupio u životu, a punu ih je, previše za obične smrtnike, a to je olimpijsko zlato koje toliko želiš i koje si toliko svojim trudom, zavrijedio. sretno.

IV
IvaHorvath
11:17 22.02.2014.

Ivici sretno! Bez obzira osvoji li neku ( dakle i zlatnu ) medalju on vec jest - hrvatsko zlato. Veliki ponos Hrvatske.

AB
abendblatt
13:55 22.02.2014.

Njegovo vrijeme je proslo, ozljede, operacije i bolovi su signal da se casno povuce, ko i Janica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije