Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripremao Saru za zlato

Slovenski trener Andrej Hajnšek: Ni zbog jedne žene nisam tako plakao

29.07.2014., Zagreb - Docek u Zracnoj luci Zagreb Martina Markovica, juniorskog prvaka svijeta u bacanju diska, i Sare Kolak, osvajacice broncane medalje u bacanju koplja.  Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/15
20.08.2016.
u 11:29

– Dvije godine nismo se nijednom posvadili. Mislim da to dovoljno govori o našem odnosu.

Sve svoje uspjehe Sara Kolak pripisuje slovenskom atletskom treneru Andreju Hajnšeku. Nakon što je promijenila pet trenera, došla je u Celje, k Andreju koji ju je uspio “primiriti” jer je Sara prilično temperamenta mlada osoba.

– Dvije godine nismo se nijednom posvadili. Mislim da to dovoljno govori o našem odnosu. Zvali su je u Ameriku, nije htjela ići zbog mene. U dvije godine radila je na treninzima baš sve što sam zacrtao. Ona na svakom treningu “grize”, bori se. Jednom sam Martini Ratej, slovenskoj najboljoj kopljašici koju isto treniram, kupio knjigu o psihičkoj pripremi. Nakon toga Sara je kupila pet sličnih knjiga i tri je već pročitala – istaknuo je Andrej.

Nakon europske bronce u Amsterdamu Andrej je očekivao medalju i na Igrama.

Sara me jako zeznula

– Ma ljut sam jer me zeznula. Moja su predviđanja bila da će baciti koplje 66,13 metara, a ona je bacila pet centimetra više. Vidjet ću kakva će biti kazna za ovaj neposluh, ha-ha. Šalu na stranu, ovaj je rezultat izvan svake pameti. Sara je cura za velike stvari i to je sad svima dokazala. Trebamo još dvije godine raditi da dođe na fizički nivo na kakvom je trenutačno Martina Ratej – rekao je Andrej.

Barbora Spotakova, jedna od najboljih svjetskih bacačica svih vremena, rekla je da je Sarin limit 67-68 metara. Ne duže.

– To ćemo vidjeti. Ako smo za dvije godine zajedničkog rada napravili da postane olimpijska prvakinja i da trenutačno ima rezultat preko 66 metara, što li će tek biti za još dvije godine? Gledajte, ona je danas sa snagom negdje na samo 40 posto. Sad ima manje snage nego prije dvije godine, prije operacije. A prije dvije godine bacala je koplje 57 metara. Smršavjela je 11 kilograma. Imamo mi tu još puno posla, od tehnike pa nadalje. Ja vam kažem da ona može u dogledno vrijeme baciti svjetski rekord (72,28 metara, nap. a.) – naglasio je Andrej.

U Riju vas je ponovno rasplakala?

– Da, već me četvrti put rasplakala. Prvi put u Ptuju gdje je bacila normu za EP, zatim u Splitu kad je bacila normu za Igre i onda u Amsterdamu gdje je osvojila europsku broncu. Ni zbog jedne žene u životu nisam toliko plakao kao zbog Sare. To su suze radosnice – istaknuo je Andrej.

Vi ste treći slovenski trener koji radi u hrvatskom sportu. Pušnik je trener Hajduka, a Kek Rijeke. No vi ste daleko uspješniji od njih dvojice.

– Možda ću sada postati najpopularniji slovenski trener u Hrvatskoj – rekao je Andrej koji će odmah po povratku s Igara na ljetovanje u Sukošan.

– Bit će luda fešta u Sukošanu. Inače, ljetujem uglavnom tu negdje na srednjem Jadranu, Pakoštane, Murter, Sukošan – istaknuo je Andrej.

Thorkildsen idol

O uvjetima kaže:

– Nisu dobri. Hrvatska ima takav dijamant da joj jednostavno morate dati bolje uvjete. Što nedostaje? Pa sve. Primjerice, ima trenutačno stari automobil koji vrijedi 1000 eura. Pitanje je samo kad će se dogoditi da negdje stane na cesti. Sandra Perković joj je kupila koplje nakon što je godinama bacala tuđa. Koplje se zove “Torki” jer ga je potpisao slavni norveški bacač Andreas Thorkildsen. On je njezin idol – kaže Sarin trener.

Mnogi je već sada uspoređuju sa Sandrom Perković?

– Pa imaju isti karakter, tjelesno je Sandra jača. Sad, hoće li dostići Sandrine rezultate, vidjet ćemo. Ja se nadam da hoće. Sara je već sada velika sportašica – zaključio je Hajnšek.

Komentara 29

KR
krk
11:41 20.08.2016.

Dobri ljudi, veliki rezultati. Od srca cestitke!

DU
Deleted user
11:53 20.08.2016.

Čestitke i treneru Hajnšeku...

DO
dobarsavjet
11:49 20.08.2016.

Neka ovi iz saveza preskoče jednu večeru na račun saveza i kupe maloj par kopalja. Sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije