Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatna Sa(nd)ra

Priča za naježit se: Nije imala svoje koplje pa joj ga je kupila Sandra Perković. Danas je svjetska priča!

Sara Kolak
Foto: Reuters/PIXSELL
1/26
19.08.2016.
u 17:40

Došla sam u Rio u nadi da se mogu boriti s najboljima, ali još ne mogu vjerovati što sam napravila. Cilj mi je bilo doseći 65 metara, ali ovo je zaista otišlo daleko

Sara Kolak iz Ludbrega, 'centra svijeta', preko noći je postala svjetska priča dana. Hrvatska atletičarka zadivila je cijeli svijet i osvojila zlatnu medalju u bacanju koplja na Olimpijskim igrama u Riju.

Iako je svoju perspektivu najavila još kao juniorka kada je osvajala brončane medalje na europskim i svjetskim prvenstvima, a potvrdila na seniorskom Euru u Amsterdamu na kojem je osvojila broncu, malo je ljudi koji su znali za nju. I upravo zbog malo je tko očekivao da će se okititi zlatom u Riju pa je danas Hrvatica Sara 'ukrala naslovnice' mnogih svjetskih medija.

Sara Kolak rođena je 22. lipnja 1995. u Ludbregu, a nešto kasnije zaljubila se u atletiku. Velika je radnica i predana je treninzima, a ove godine to joj se počelo uvelike isplaćivati. 29. veljače 2016. na Otvorenom prvenstvu Slovenije, kao članica AK Kvarner, bacila je novi hrvatski rekord u koplju u iznosu od 60,24 metara i tako ispunila normu za već spomenuti EP u Amsterdamu.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Tamo je osvojila broncu i poboljšala svoj, ali i hrvatski rekord te ga postavila na 63,50 metara. i S tim je rezultatom kao najboljim došla u Rio, a onda ga dva puta rušila. Prvo u kvalifikacijama kada je bacila 64,30, a noćas i u finalu kada je njezino koplje letjelo 66, 18 metara.

- Došla sam u Rio u nadi da se mogu boriti s najboljima, ali još ne mogu vjerovati što sam napravila. Cilj mi je bilo doseći 65 metara, ali ovo je zaista otišlo daleko, kazala je presretna Sara nakon finala.

Svoj uspjeh, osim sebi i svom radu, može zahvaliti upornim roditeljima koji su joj sve omogućili, treneru Andreju Hajnseku, ali i drugoj našoj zlatnoj atletičarki - Sandri Perković. Iako je ona pet godina starija, Saru je uzela pod svoje, sprijateljila se s njom i pomagala joj ponajviše savjetima. No, pomogla joj je i na način da joj je kupila koplje!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

- Osvojila je juniorsku broncu, a nije imala svoje koplje. S obzirom da joj je Thorkildsen bio najdraži bacač, kupila sam joj njegovo koplje, dala napraviti futrolu s natpisom ‘Sara Kolak Croatia’, i nabavila Thorkildsenov potpis da joj bude dodatna motivacija, kazala je Perković.

Sandra je tako na najljepši mogući način pomogla Sari da razvije svoj talent, a Hrvatskoj omogućila da se sada može pohvaliti da ima dvije zlatne djevojke u kraljici sportova. To je jedna zaista filmska priča.

>>'Hrvati, niste ni svjesni kakav dijamant imate. Sara će srušiti svjetski rekord'

>>Senzacionalna Sara Kolak osvojila olimpijsko zlato za Hrvatsku u bacanju koplja!

>>Sandra Perković poslala emotivnu poruku senzacionalnoj Sari Kolak

>>Ovo je trenutak kada je ušla u povijest: Pogledajte Sarin hitac kojim je osvojila olimpijsko zlato

Komentara 52

LA
laptop
18:42 19.08.2016.

Tako ti je kod nas za sve ima novaca ali za prave talente ne. Bitno je da nevladine organizacoje i udrugge beru goleme novce a nasi sportasi nemaju nista. Za njih se samo zna i cuje kada osvoje koju medalju. Sramoota.

MM
mario.mestrovic2
18:33 19.08.2016.

Bravo djevojke,ponos domovine,a sve foteljaše iz atletskog saveza i olimpijskog odbora treba otjerati kada nemaju obraza da sami odu,poltroni

Avatar links
links
17:54 19.08.2016.

Bravo za Sandru i Saru!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije