Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuzi brane zlato

Danci nakon drame s Poljskom idu na Francuze u finalu

Danci protiv Poljaka u borbi za finale Rio 2016
Foto: Reuters
1/12
20.08.2016.
u 08:37

Francuska je u 41. minuti imala velikih sedam golova prednosti (22-15), no europski prvaci su sjajnom završnicom minutu prije kraja susreta izjednačili na 28-28. Na njihovu žalost, nisu uspjeli obraniti zadnji napad i Francuska će sada imati priliku osvojiti treće uzastopno zlato što nikome nije uspjelo.

U finalu olimpijskog turnira rukometaša igrat će Francuska i Danska, branitelji naslova Francuzi su u prvom polufinalu svladali europske prvake Nijemce sa 29-28 (16-13), dok su Danci u drugom polufinalu također sa 29-28 (16-15; 25-25), ali nakon produžetka pobijedili Poljake.

Dvostruki olimpijski pobjednici Francuzi izborili su plasman u treće uzastopno finale u dramatičnoj završnici u kojoj je presudio pogodak Daniela Narcissea dvije sekunde prije kraja utakmice. Francuska je u 41. minuti imala velikih sedam golova prednosti (22-15), no europski prvaci su sjajnom završnicom minutu prije kraja susreta izjednačili na 28-28. Na njihovu žalost, nisu uspjeli obraniti zadnji napad i Francuska će sada imati priliku osvojiti treće uzastopno zlato što nikome nije uspjelo.

Francusku su do pobjede predvodili Narcisse sa sedam golova, Valentin Porte s pet, te Nikola i Luka Karabatić sa po pet pogodaka. Odličan je bio i Thierry Omeyer sa 12 obrana. U redovima njemačke vrste najefikasniji su bili Uwe Gensheimer sa 11 i Julius Kuhn s osam golova.

Danska je do svog prvog finala na OI stigla nakon 70 minuta borbe s Poljskom. Ključnim se pokazao početak produžetka kada su Danci s igračem manje postigli dva pogotka i poveli sa 27-25. U tim trenucima sjajan je na vratima bio Niklas Landin koji je obranio dvije teške lopte, a zatim je Morten Olsen pogodio i za 28-25. Nakon prvih pet minuta produžetka bilo je 29-26 za Dansku, a bi u drugih pet minuta Poljska stigla na 29-28, ali posljednji gol postigla je 15 sekundi prije kraja pa su danski igrači uspjeli sačuvati loptu do završne sirene.

Foto: REUTERS

Foto: Reuters

Najefikasniji u sastavu Danske bili su Mikkel Hansen sa 10 i Morten Olsen sa sedam golova, dok je Landin sakupio 13 obrana. Poljskoj nije dovoljno bilo niti čak 19 obrana fenomenalnog Piotra Wyszomirskog niti sedam golova Karola Bieleckog.

Danska je već samim ulaskom u finale osigurala prvu mušku rukometnu medalju na OI, dosada joj je najbolji plasman bilo četvrto mjesto iz Los Angelesa 1984.

Francuska i Danska već su se susrele u Riju u skupini prije četiri dana kada je Francuska bila uspješnija sa 33-30.

Finale između Francuske i Danske na programu je u nedjelju od 19 sati po hrvatskom vremenu, dok će Njemačka i Poljska igrati za broncu također u nedjelju od 16.30 sati. Njemačka je posljednju medalju na OI osvojila u Ateni 2004. kada je bila druga, dok je jedina poljska rukometna medalja dosada bronca iz Montreala 1976.

>>Francuska tri sekunde prije kraja zabila za pobjedu nad Njemačkom i ušla u finale

>>Babić rekao da nije problem odstupiti! Pa što onda čeka?

Komentara 1

Avatar unfeeling
unfeeling
10:07 20.08.2016.

Braćo Poljaci mi vam pustimo a vi za.erete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije