Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vidoševićeva 'desna ruka'

Peternel u iskazu opširno o HGK. Je li spominjala bivšeg šefa?

zdenka peternel
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
12.12.2013.
u 23:00

Bivša voditeljica ureda Nadana Vidoševića u HGK iznosila je gotovo sedam sati obranu u sjedištu zagrebačkog tužiteljstva.

Zdenka Peternel, bivša desna ruka Nadana Vidoševića, jučer je više sati iznosila svoju obranu. Kako doznajemo, opširno je iskazivala o načinu na koji se poslovalo u HGK, te kako su se sklapali ugovori.

Je li u svom iskazu spominjala i svog bivšeg šefa, zasad je nepoznato, no Peternel, koja je u pritvoru već skoro dva mjeseca, dugo je odbijala govoriti  o poslovanjima unutar HGK. Činjenica da se odlučila iznijeti obranu očito znači da je shvatila da joj to moće pomoći u sadašnjoj situaciji.

Znači li njen iskaz da će uskoro izaći iz pritvora također je nešto što se zasad ne zna, jer Uskok još uvijek nije tražio da je se pusti iz pritvora, koji joj je određem zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogućeg utjecaja na svjedoke. Zdenka Peternel se sumnjiči da je od 2005. do 2011. sudjelovala u izvlačenju najmanje 32 milijuna kuna iz HGK, a nakon što je ona zajedno s Davorom Komeričkim uhićena, nekih mjesec dana kasnije uhićeni su Nadan Vidošević i Josipa Miladinov, šefica računovodstva u HGK.

Njima dvoma je ovaj tjedan istražni zatvor produljen za dva mjeseca. Koliko je poznato, Vidošević još uvijek nije iznosio svoju obranu. Bit će zanimljivo vidjeti što će se dogoditi nakon što je njegova najbliža suradnica prekinula šutnju.

Komentara 5

Avatar R & I
R & I
22:25 12.12.2013.

A sada ce se Nadan Vidosevic braniti kleptomantskom bolescu, a hrvatsko sudstvo pod hitno tu bolest uvesti u zakon, kako bi pogodovali Nadanu Vidosevicu.

RU
rudolfxx
22:52 12.12.2013.

Drzava je u ovom slucaju nasilnim metodama prikupljala kriminalni plijen. Koliki su platili kazne i kamate i sve ostalo sto poreznici imaju na raspolaganju da bi prikupili dovoljno plijena. Ovo je tezi slucaj nego Sanader . Postoji vrlo dokaziva umjesanostt drzave koja se ne moze braniti sa nismo znali. Trebali su znati. Isto kao kad dodju kod mene pa mi zbog par slova u ugovorima ili u putnim nalozima naplate 50000 kuna a ja se ne mogu braniti sa nisam znao jer sam morao znati. Oni su pogotovo morali znati jer su prisilnim metodama prikupljali plijen. Da postoji ikakva snaga u ovom drustvu tuzila bi drzavu za reket i nezakonito oduzimanje novca ukljucujuci i prisilu. Gdje je HU P sada.

Avatar veleposlanik
veleposlanik
10:44 13.12.2013.

Treba im suditi za visestruko nanosenje stete drzavi i osuditi ih na dozivotnu robiju s prisilnim radom. Svu imovinu oduzeti osim one koju su imali prije stupanja na duznost s koje su nemilice krali,krali,krali....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije