Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKOK U ELITU

Gledatelji će moći besplatno uživati u majstorijama najboljih svjetskih igračica i igrača

Odbojka na pijesku
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/3
30.05.2015.
u 10:50

U kompleksu na 8000 četvornih metara, a igrat će se još i na pet pomoćnih terena. Hrvatsku će kao domaćina predstavljati četiri para, a među njima su i Maja Roško te Antea Tadić.

Privode se kraju pripreme za spektakularni turnir u odbojci na pijesku iz svjetske serije – Poreč Major. Turnir započinje u utorak, 2. lipnja i trajat će do nedjelje, 7. lipnja. Publika će imati prilike vidjeti igru čak 128 najboljih svjetskih odbojkaša i odbojkašica na pijesku koji stižu u Poreč. U uvali je Peškera, gdje se nalazi središnji teren turnira, napravljeno i gledalište za 5000 ljudi. U kompleksu na 8000 četvornih metara, a igrat će se još i na pet pomoćnih terena. Hrvatsku će kao domaćina predstavljati četiri para, a među njima su i Maja Roško te Antea Tadić.

U rangu Grand Slama

– Uf! Malo nam je sada teško zamisliti igranje pred tolikom publikom, ali to je jedan od velikog broja razloga zašto s nestrpljenjem čekamo nastup u Poreču – kažu djevojke.

Puljanka Antea (26) sretna je što je događaj organiziran baš u njezinoj Istri.

– Mislim da je to uistinu velika stvar za Istru, a i cijelu Hrvatsku, po pitanju ne samo turističke promocije već i same odbojke na pijesku. Odbojka je moja velika strast, dvoranskom se bavim još od desete godine života, a od ove sam se godine ozbiljnije krenula baviti i odbojkom na pijesku iako sam i prije često ljetne mjesece provodila na pješčanim terenima – rekla je Antea.

S Anteom u paru igra Zagrepčanka Maja Roško (23).

– U odbojci sam od trinaeste godine, a šest godina igram na pijesku. Mislim da je odbojka na pijesku puno nepredvidljivija od one u dvorani jer morate u obzir uzeti i promjenjive vremenske uvjete – kaže Maja.

Djevojke se slažu da je nastup na turniru u Poreču velika čast i neprocjenjivo iskustvo.

– Najviše bi nam bilo drago igrati s najjačim parovima, brazilskima i američkima, osjetiti kako je stajati preko puta najvećih – kažu djevojke koje zajedno igraju tek od ove sezone.

– Za ovaj smo se turnir krenuli pripremati čim smo doznali da ćemo nastupati, na zimu kondicijski u teretanama, a posljednja smo dva mjeseca svakodnevno na pijesku. Pružit ćemo sve od sebe pred našim prijateljima i obiteljima. Oni će u velikom broju doći u Poreč, a nadam se da će nas podržati i domaći navijači – kažu djevojke.

Na turniru se skupljaju i bodovi za plasman na OI u Riju, a djevojke su sigurne da će porečki turnir za ovaj sport zainteresirati i neke naše buduće olimpijce. Uvjerene su i da će turnir u koji je uloženo čak tri milijuna dolara, a čiji fond iznosi čak 800.000 dolara, privući pažnju sponzora i popularizirati taj pomalo zapostavljeni sport u Hrvatskoj.

– Odbojka na pijesku ima uistinu veliki potencijal, popularnost tog sporta u svijetu u stalnome je porastu, a važno je istaknuti da je to jedan od tek četiri turnira Major serije što se može usporediti s Grand Slamovima u svijetu tenisa. Nadamo se kako će se tim događajem u sport privući pozornost sponzora, kako bi se izgradili zatvoreni tereni i poboljšali uvjeti na već postojećim terenima koji su u lošem stanju – kažu naše predstavnice.

Stižu i brazilske osvajačice

Jedna od najvećih prednosti Poreč Majora je što će se igrati na uistinu prekrasnoj lokaciji koja je ostavila sjajan dojam i na strance iz organizacije.

– Sigurno će biti vrhunska odbojka i lijepo vrijeme, tko ne bi uživao? Pozivamo sve da dođu u Poreč i iskuse ludu atmosferu, a sigurne smo da će i prateći noćni život biti na razini – smiju se Maja i Antea koje priznaju da jedva čekaju vidjeti i elitu iz muške konkurencije, a u Poreč stiže doista krema tog sporta. Među najavljenim se parovima nalaze i pobjednici posljednja dva FIVB World Toura Latvijci Jānis Šmēdiņš i Aleksandrs Samoilovs, ali i prošlogodišnje pobjednice u ženskoj konkurenciji Brazilke Maria Antonelli i Juliana Silva koja je još u paru s Larissom Françom čak sedam puta bila pobjednica Toura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije