Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova pedijatrije u Klaićevoj bolnici

Obnovljen drugi kat, 20 roditelja može biti uz djecu

Klinika za pedijatriju Klaiceva
Foto: Marko Lukunić/ PIXSELL
1/7
01.10.2015.
u 16:18

Odjel ima 74 kreveta, 15 u dnevnoj bolnici i 25 ambulantni s punim radnim vremenom. Liječe sve bolesti osim endokrinoloških problema

Klinika za dječje bolesti u Klaićevoj dobila je potpuno novouređenu kliniku dječje pedijatrije na drugom katu bolnice, a koji omogućava boravak šesnaest roditelja uz svoju bolesnu djecu. Čitav odjel pedijatrije omogućava boravak 20 roditelja, a osoblje Klaićeve bolnice, kojima je u goste na otvaranje došao ministar zdravlja Siniša Varga, bili su sretni jer se u bolnicu napokon počelo ulagati. Obnovljeni Odjel ima 74 kreveta, 15 u dnevnoj bolnici i 25 ambulantni s punim radnim vremenom. Liječe sve bolesti osim endokrinoloških problema.


– Prostori bolnice stari su između 30 i 60 godina. Do 2010. godine imali smo ulaganja, uglavnom od donacija sponzora. Od 2010. do 2015. ništa se nije radilo, a onkologija i drugi kat su bili u groznom stanju. Napokon, u ožujku onkologija se preselila u primjerene prostore i krenula je obnova Klinike za pedijatriju – kazala je predstojnica Klinike Sanja Kolaček. U projekt su krenuli, istaknula je, uz podršku sponzora, kojih je ukupno 28 na čelu s Kamgradom i McDonald'som, a onda se uključilo i Ministarstvo sa 992.000 kuna. Ostatak od 988.000 kuna financirali su donatori kojima se posebno zahvalio ministar Varga. On i ravnatelj bolnice Zoran Bahtijarević najavili su da će uskoro znati lokaciju nove bolnice u koju će biti preseljena Klaićeva te da će se početi graditi iduće godine. Istovremeno će se obnoviti intenzivna njega i operacijske sale u Klaićevoj, usuglasili su se ministar i ravnatelj.  


– Sigurno se pitate čemu obnova kada ćemo seliti bolnicu. No djeca i majke se moraju negdje liječiti sad! U Sloveniji je za izgradnju takve bolnice trebalo osam godina – kazao je Bahtijarević ističući da je njihova bolnica uvijek atraktivna pred izbore za fotografiranje s njihovim malim pacijentima.
– U 20 godina koliko sam tu izgubio sam vjeru u politiku i političare. I sada je predizborno vrijeme, no ovo je prvi put da su ministar i Ministarstvo aktivno sudjelovali – kazao je Bahtijarević. Iako je Klinika danas službeno otvorena, mali pacijenti koriste je već dva tjedna.

Komentara 4

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:03 02.10.2015.

Hm, lijepo. Vrlo je tužno kad je malo biće bolesno. A posebno mu je teško kad je samo.

DU
Deleted user
12:15 02.10.2015.

Molim da mi netko objasni o kojima se roditeljima radi, a koji mogu boraviti uz djecu? Jer ako si zaposlen roditelj (tj. majka), nema bolovanja dok je dijete u bolnici. Da li to znači da je usluga namijenjena nezaposlenim majkama i majkama koje su dovoljno bogate (dobro udate) da ne moraju raditi?

SC
schteff
10:14 02.10.2015.

pogledajte jadno dijete koje mora još i Vargu gledati.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije