Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izmislio škorpion udarac

Zvali su ga Luđak, bio je veliki Maradonin prijatelj i jednom je igrao sa Šukerom, a evo čime se bavi danas

Rene Higuita
Foto: Youtube Screenshot
1/2
23.04.2015.
u 17:20

Upamćena su ostala njegova, nerijetko i nepotrebna napuštanja kaznenog prostora i driblanja suparničkih napadača.

Rene Higuita (48), osebujni bivši kolumbijski vratar, ostao je upamćen po mnogočemu tijekom svoje karijere. Bilo je tu zaista svega, pa je dobio i nadimak El Loco (Luđak). Postigao je čak 41 pogodak igrajući za reprezentaciju i ponajviše za kolumbijske klubove, pa je četvrti najbolji strijelac među vratarima u povijesti.

Upamćena su ostala njegova, nerijetko i nepotrebna napuštanja kaznenog prostora i driblanja suparničkih napadača. Najpoznatiji je njegov neuspjeli dribling nakon kojeg je Kamerun izbacio Kolumbiju u osmini finala SP-a u Italiji 1990. godine.

Također, Higuita je izmislio i škorpion udarac, kojeg je primijenio u prijateljskoj utakmici protiv Engleske, u rujnu 1995., blokirajući udarac Jamieja Redknappa.

Bio je veliki prijatelj legendarnog Argentinca Diega Maradone te je igrao na njegovoj oproštajnoj utakmici 2001. godine. U njegovu sastavu tada je bio i Davor Šuker. Maradonin sastav je slavio 6:3, a pogotke za momčad ''Ostatka svijeta'' postigli su baš Šuker i Higuita te Eric Cantona.

Dok je igrao za ekvadorski klub Aucas, 2004., Kolumbijac je bio pozitivan na dopinškom testu na kokain.

No, čime se 48-godišnja nogometna legenda bavi danas? On radi kao trener vratara u Al-Nassru, momčadi iz Saudijske Arabije Al-Nassr. Tom klubu pridružio se 2012. godine, dvije godine nakon umirovljenja.  

>>Veznjak Marseillea kopirao Higuitin 'škorpion'

>>Oprostio se "najluđi" vratar

Komentara 3

Avatar patkovic
patkovic
19:59 23.04.2015.

bio je još jedna legenda odande , čilaber ili slično

Avatar WindFucker
WindFucker
21:21 23.04.2015.

Tada je nogomet bio igra. Da se danas pojavi jedan takav "vratar", bio bi bolji marketinški proizvod i od CR7 i od Messia...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije