Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
debi na klupi

Žuti dijeli milijun dolara za slavlje nad Maltom

'SPECIJAL MAX 26.06.2012., Rogla, Slovenija - Trener Crvene Zvezde Robert Prosinecki s klubom na pripremama. Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
Foto: 'Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
28.03.2015.
u 15:50

– Pripreme su prošle sjajno. Robi je otkrio nekoliko novih igrača. Najvažnije je da u momčad pokušamo usaditi pobjednički mentalitet i kompetitivnost

Robert Prosinečki danas će s Azerbajdžanom protiv Malte debitirati u kvalifikacijama. U Bakuu je sve spremno za utakmicu od koje domaćini puno očekuju. Zadnjih nekoliko mjeseci sve je bilo podređeno pripremama za utakmicu od koje Azerbajdžanci očekuju da je početak nove ere njihova nogometa. Svjesni su da će to i koštati. Stoga će Prosinečki i njegov stožer zajedno s igračima, u slučaju pobjede nad Maltom, podijeliti milijun dolara premije. Otkrio nam je to Elmar Veliyev, ugledni azerbajdžanski novinar.

– Ma, to im je sitniš – kazat će Veliyev...

A o svojim dojmovima Prosinečki kaže:

– Sve je spremno. Pripremili smo određene taktičke varijante na kojima ćemo inzistirati. Siguran sam da ova momčad ima potencijal. Zadnjih mjeseci analizirao sam dosta igrača i gledao utakmice lige. Uvjeti za napredak su tu, od infrastrukture do financija. Ono na čemu sam inzistirao bit će da pokušam promijeniti mentalitet momčadi. Moramo naučiti pobjeđivati.

Žuti otkrio nove igrače

U odnosu na njihovo zadnje reprezentativno okupljanje, Prosinečki je pozvao nekoliko novih igrača. Jedan od njih je i Eddy Silvestre, vezni igrač španjolske Granade. Igrač koji igra u Primeri bez sumnje veliko je pojačanje za Azerbajdžan. Zanimljiva je priča oko Silvestrea koji je prije dvije godine odbio igrati za Azere, no nakon što je Prosinečki preuzeo reprezentaciju, promijenio je mišljenje i priključio se svojoj novoj momčadi. Inače, Silvestreov otac je iz Angole, a majka Azerbajdžanka.

A o svojim dojmovima u Azerbajdžanu govorio nam je i Janko Janković, jedan od pomoćnika Roberta Prosinečkog:

– Pripreme su prošle sjajno. Robi je otkrio nekoliko novih igrača. Najvažnije je da u momčad pokušamo usaditi pobjednički mentalitet i kompetitivnost. Objektivno, svi o Azerbajdžanu razmišljaju kao o reprezentaciji koja je naviknuta gubiti. Robi inzistira na tome da ova momčad pokuša igrati nogomet i ima posjed lopte bez obzira igrali protiv Italije, Hrvatske ili Malte.

I Hrvatska se mučila

Teško će biti probiti malteški bunker, svjesni su toga i u Azerbajdžanu.

– Protiv Italije kod kuće su izgubili sa 0:1, s Bugarskom su igrali 1:1, a i Hrvatska se dugo mučila dok u drugom dijelu nije udarcem iz daljine njihovu obranu probio Modrić. Znači da ni nama neće biti lako – zaključio je Janković.

>>Džeko s BiH protiv vrtlara, novinara i automehaničara, Srbi tvrde: Ronaldo, znamo te zaustaviti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije