Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'znam što jesam'

Zoran Mamić: Moguće je da nas 'spreme' pa kažu - sorry!

03.07.2015. Moravske Toplice, Slovenija - Izvrsni predsjednik Dinama Zdravko Mamic otpratio je majku Luciju i sogoricu Anu iz hotela. Naime, Zdravko i Zoran Mamic dobili su pozive za obavijesne razgovore buduci da su pod istragom USKOK-a i PNUSKOK-a zbg u
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
05.07.2015.
u 08:55

Moja je sreća ili zadovoljština u tome što znam što jesam, a što nisam, pa onda imam unutarnji mir - kaže Zoki.

Teško se sjetiti da su ijedne pripreme Dinama bile ovako 'lude', bili smo s plavima u SAD-u, Čileu, po cijeloj Europi, pa i ovdje u Moravskim Toplicama. I znalo je biti burno, dolazili su novi igrači, prodavale se najveće plave zvijezde, pa se često pričalo da će po povratku uhititi Zdravka Mamića. I njegova brata Zorana, također.

- Zadovoljan sam onime što smo napravili, dečki su dobro radili, s puno dobre volje, i to su potvrdili dosta dobrim igrama – kazao je Zoran prije odlaska iz Moravskih Toplica.

Na pripremama je veliki kadar igrača, svaka je pozicija duplicirana.

- To mora veseliti trenera radi konkurencije ali i velikog broja utakmica. Računamo da ćemo ući u skupinu, ako ne Lige prvaka, onda Europske lige.

Iznenadili ste dovođenjem Marka Roga, koliko ste dugo radili na tom transferu?

- Nama je on u glavi dulje vrijeme, ali je Split bio dosta tvrd, tražio je enormne iznose.

Pa ni pet milijuna eura nije baš normalan iznos za našu ligu.

- O.K., cijena je stalno bila tu negdje, iako je u startu bila i znatno veća. Planirajući dugoročno teško je očekivati da će Dinamo iduće dvije godine zadržati sve igrače. Naš je dečko, kvalitetan, reprezentativac i mladi igrač bio je prilika koju nismo željeli propustiti.

Pokazao se već na prvoj utakmici.

- Ma to je kvalitetan igrač, njemu će još malo trebati da upozna navike suigrača, kako tko prima loptu.

S njime ste iznenadili ugodno, jeste li planirali i nekakva neugodna iznenađenja, prodaje?

- Mislim da ne, klasika je da se nagađa, i istina je da smo ponuda i upita imali, ali smo svima odoljeli, vjerujem da će tako ostati do kraja prijelaznog roka. Možda bude nekih posudbi ako procijenimo da je to bolje za nekog igrača i za nas.

Hajduk i Lokomotiva odigrali su svoje prve europske utakmice.

- Rezultat Lokomotive nije me iznenadio jer sam ih gledao protiv Ružomberoka i oduševili su me ne samo rezultatom nego i igrom. Druga ekipa zabila je pet komada u 2. poluvremenu, Čačić dobro radi. Od Hajduka sam očekivao malo više, s obzirom na to da se pisalo o jako dobrom Hajduku na pripremama. No, to opet pokazuje da pripremne i službene utakmice nisu ista priča.

Da je danas utakmica s Hajdukom, kojih bi 11 igralo?

- Imam u glavi viziju, laž je da svi kreću s istih pozicija jer to jednostavno ne postoji, svaki trener ima svoju viziju, pogotovu ako u kontinuitetu radite s njima. No, ne bih se usudio reći da imam sto posto složenih svih prvih 11.

Kad smo tražili razgovor sa Zokijem, uvjet je bio da nema pitanja o aferi, o obavijesnim razgovorima, o djelima za koja ga se istražuje te o pretresanju nekretnina. No, morali smo bar malo zagrebati i tu temu. Koliko sve to utječe na vas kao trenera i na momčad?

- Sigurno da odvlači malo koncentraciju i misli jer nije ugodno kad se sve to događa. No, moja je sreća ili zadovoljština u tome što znam što jesam, a što nisam, pa onda imam unutarnji mir. Ne brinem se jer su naša država i neke institucije pokazale da je sve moguće, da te spreme 'unutra' i nakon mjesec dana kažu 'sorry'.

Na igračima se ovdje nije primijetila zabrinutost.

- To je iznenađenje za njih, pogotovu za strance, koliko god se mjesecima ili godinama nagađa o mnogo toga. No, jasno sam im na sastanku rekao što i kako. Nisam objašnjavao detalje, ali sam naglasio da ne razbijaju glavu s onime što ne mogu promijeniti, tako im savjetujem i kod drugih stvari, tako sam im rekao i sada o ovom slučaju sa Zdravkom i sa mnom – kazao je Zoki.

>>Stojan Mamić: Dušom i tijelom sam uz braću, sve je isfabricirano...

>>Braća Mamić stigli pred suca, čeka se odluka o istražnom zatvoru

>>Kako je Mamić zbog brata Stojka više volio Hajduk od Dinama...

>>Najteži dani prvog čovjeka Dinama i najmoćnijega čovjeka hr-nogometa

>>Zdravko i Zoran Mamić prespavali u pritvoru na Oranicama

Komentara 90

DU
Deleted user
09:29 05.07.2015.

Da se izrazim SKOJ-evcima omiljenim izrazom - ovaj "atomski slijeva" po braći Mamić će, toplo se nadam, doživjeti izvansudsko poravnanje (računa). Naime, to je takvo poniženje i toliko politički dirigirano da naprosto vapi za retorzijom. Ne zaboravite, radi se o likovima kojima milijun eura baš i nije neki izdatak.

DU
Deleted user
09:52 05.07.2015.

Vec dvadeset dana...policija poglavice svih scout-a. Nije u stanju otkriti pored strogo cuvanih uvjeta i zapisa 70 kamera osobu koja je izvela sportsko-teroristicki napad na superextra osiguran Poljud. Pitanje glasi...jesu li ti ljudi za koji dan spisobni osigurati 100 000 mladih europljana..amera i ostalih od neke ugroze na prepunom Poljudu za vrijeme Ultre? Moje dijete nece ici u tu masu..

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
11:17 05.07.2015.

imamo DORH...USKOK....Jutarnji , Večernji i satelitske portale....nama zapravo sudovi i suci uopće ni ne trebaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije