Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZORAN MAMIĆ:

Najave Rijeke i Hajduka da jurišaju na titulu prvaka samo su nam dodatni motiv

Zoran Mamić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
08.02.2016.
u 15:04

'Rijeka ima i drugih kvalitetnih igrača, ima dobru atmosferu, zdravo okruženje oko sebe, gladni su i željni uspjeha.'

Dinamo je okončao svoje pripreme za proljetni dio sezone. Već ustaljenom praksom, samo za domaće nogometne terene, željno proljeće u Europi opet je ostalo san, zacijelo i cilj za sljedeću sezonu. No prvo treba odraditi ovu, ako se želi, a želi, opet u Ligu prvaka, onda prvo treba biti prvak države. Plavi su se za to pripremali u Rovinju i španjolskoj La Mangi, u subotu navečer vratili su se u Zagreb.

Nismo napravili željeno

– Djelomično sam zadovoljan, ali možda čak više nezadovoljan zbog svih problema koji nas prate. Zbog ozljeda nismo mogli standardizirati momčad, napraviti ono što nam je bilo najvažnije. Baš nas prate nevjerojatni pehovi, od silnih ozljeda, lomova prstiju, samoozljeđivanja. No treba živjeti i s time, već su posljednji treninzi bili dobro popunjeni brojem igrača, Sigali se priključio, pa Matel, Pjaca, Soudani i polako se kompletiramo i spremni ćemo dočekati nastavak sezone – rekao nam je Zoran Mamić, iako su se nevolje nastavile i posljednjom utakmicom, vratar Eduardo iščašio je prst i jučer se vratio zamotane ruke, Schildenfeldu je natekla šaka...

A nastavak sezone već je u srijedu, plavi igraju kup s Interom.

– Da, znamo što nas čeka jer imamo neugodna iskustva iz jeseni s njima, dobra su momčad koja može napraviti puno problema ako im se pusti da igraju.

Koliko ste blizu udarnoj postavi, imate li u glavi idealnu postavu?

– Teško je kada zbog tih problema nismo mogli raditi na standardizaciji i to nije dobro.

A opet, neki koji bi možda dobili manju minutažu, sad su dobili više prilika. Znate kako je, dok jednome ne smrkne, drugome ne svane.

Gledajući vaše utakmice u Španjolskoj, nedvojbeno su se svidjela djeca Dinama.

– Sve znamo o njima, ne treba ih posebno predstavljati.

Dobro, onda drukčije pitanje, koliko ćemo ih gledati u prvoj momčadi ovog proljeća?

– Trebamo biti svjesni da igraju Ligu prvaka mladih, da imaju reprezentativne obveze, da imaju i svoje juniorsko prvenstvo u kojem trebaju naslov prvaka da bi opet igrali Ligu prvaka. No sigurno neki od njih, ovisno o našim potrebama i određenim situacijama, mogu dobiti priliku i već ovog proljeća u prvoj momčadi.

Dojam je da Ademija niste uspjeli zamijeniti, vidjelo se i u zadnjoj utakmici sa Šahtarom da je teško bez takvog igrača.

– Ma nedostaje nam puno, njegova agresija, broj lopti koje oduzme, prekršaji koje napravi kada treba. Nemamo sličnog igrača i to je problem. Imamo Goncala, ali silom prilika opet smo ga morali koristiti na stoperu.

Dinamo želio Gavranovića

Rijeka se, izgleda, dobro pojačala.

– Teško mi je reći koliko se pojačala, Marija Gavranovića znam jer je i za nas bio u kombinacijama prije dvije, tri godine, ali tada to nikako nismo mogli platiti. Sigurno je dobar igrač, ali Rijeka ima i drugih kvalitetnih igrača, ima dobru atmosferu, zdravo okruženje oko sebe, gladni su i željni uspjeha i pobjeda te ih to čini jako ozbiljnim suparnikom. Dobro je za hrvatski nogomet, pa i Hajduk je tu, i na njega treba računati.

Splićani su se ipak oslabjeli odlascima?

– Polako, to tek treba vidjeti, vrijeme će pokazati kao što su oni dosad pokazali pozitivnu drskost. Vidio sam najave u medijima po kojima Rijeka i Hajduk imaju namjeru postati prvaci države pa će biti zanimljivo. To nas samo tjera na više, na bolje – kazao je Mamić koji je jučer igračima dao slobodan dan. No već u ponedjeljak slijedi nastavak rada.

Jeste li se već bavili Interom?

– Nismo ciljano za Inter, to ćemo napraviti u ova dva dana do utakmice, ali pripremali smo se za poboljšanje naše igre kojom se želimo pokazati u domaćim natjecanjima. Ponavljam, zbog navedenih razloga nismo to uspjeli u mjeri u kojoj smo željeli, ali dobro, idemo dalje – zaključio je mlađi Mamić.

>>Zdravko Mamić za sutra najavio izvanrednu konferenciju za medije

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Titanov sin
Titanov sin
17:24 08.02.2016.

rijeka u skoku može lupiti Dinamo u koljeno. Mogu ja o hajdugu ali imaju oni brbljića tako da ispadam irelevantan.

RA
raunig1
16:04 08.02.2016.

Ceka te robija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije