Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Mamić:

'Imamo mnogo teškoća uoči gradskog derbija'

Zoran Mamić
Marko Prpic/PIXSELL
06.03.2015.
u 14:42

Zagreb cijelu sezonu igra lepršavo, otvoreno i sigurno neće drugačije igrati niti na Maksimiru, smatra trener Dinama.

Dinamo u subotu (15 sati) na Maksimiru dočekuje Zagreb. Prvaci uoči tog susreta imaju mnogo problema oko sastava.

- Čeka nas gradski suparnik kojeg ove godine nismo dobili. Zagreb cijelu sezonu igra lepršavo, otvoreno i sigurno neće drugačije igrati niti na Maksimiru; uostalom, nisu odustali od svog stila niti u prve dvije utakmice protiv nas – prenosi riječi trenera Zorana Mamića službena stranica Dinama.

- Došli su iz druge lige, s velikim brojem mladih igrača i sigurno nismo očekivali da će biti tako dobri u prvoj polusezoni. Pokazali su da mogu, znaju i da su dobro vođeni te zaslužuje čestitke. Neću nikoga posebno isticati, ali sigurno su kvalitetni - dodaje Mamić.

Smatra kako Zagreb nema "formulu protiv Dinama".

- Ma ne... Jednostavno nismo bili u pravom ritmu, a oni su bili na visokom nivou. Razlika u kvaliteti postoji, no treba je potvrditi trkom i radom na terenu. Mi želimo nastaviti seriju pobjeda, dizat se u formi, a čeka nas dobro vrijeme i teren tako da su sve predispozicije za dobru utakmicu.

Dinamo ima brojne probleme s ozljedama i kartonima.

- Uf... Gdje uopće početi nabrajati ozljede i igrače na koje ne možemo računati? Nažalost, imamo dosta problema. Soudani, Musa, Pavičić, Pivarić, Antolić, Sigali, Pinto... Dugačak je popis – kaže trener i objašnjava:

- Pavičića smo sigurno izgubili na mjesec i pol dana jer ima zaista neobičnu ozljedu koja se dogodi jednom u 50 godina: rupturu mišića u kuku. Što se tiče Soudanija i Antolića, oni bi mogli biti spremni tek nakon reprezentativne pauze, a Pinto i Sigali imaju kartone.

Unatoč puno ozlijeđenih igrača, trener ne smatra kako je došlo do pogreške u radu.

- Ne mislim da je to slučaj jer su sve ozljede različite. Antolić leđa, Pivarić metatarzalna kost, Soudani mišić oko aduktora, Pavičić mišić kuka, Musa problem s petom, Cekici ključna kost – nabrojao je Mamić pa za kraj rekao i jednu dobru vijest:

- Cekici danas počinje voziti bicikl kako bi ostao u formi, a vjerujem da će on pred kraj četvrtog mjeseca biti spreman.

Cijene ulaznica za utakmicu sa Zagrebom su 30 kuna sjever, 50 kuna istok i 70 kuna zapad.

>>Dinamo u polufinalu na Rijeku, a Hajduk čeka boljeg između Splita i Zadra

Komentara 3

21
215794
17:32 06.03.2015.

Po ovom se vidi da Mamic postuje protivnika I ne pobjedjuje prije utakmice sto je kod nas jos uvjek u glavi a zasto nebi pobjedio Zagreb pa oni su prvoligasi I isto igraju s 11 igraca

GI
gismund
16:21 06.03.2015.

ovo zvuči kao alibi za poraz dinama....nemojte da krenu opet priče o puštanju/namještanju zagrebu!

Avatar cluesblues
cluesblues
20:09 06.03.2015.

to je tak kad pravi igraci dodju u ruke trenerskom neznalici i amateru - osim lose i bezvezne igre (ocito mamic nema blage veze o taktici) koja se svodi na individualne poteze, igraci su zbog loseg rada i pogresno tempiranih i bezveznih treninga podlozni svakojakim ozljedama - dinamo ima daleko bolju ekipu nego sto to pokazuje igra koja nema ni glave ni repa - sreca je jedino da ima par za hnl izvrsnih pojedinaca koji individualno rjesavaju tekme pa su rezultati bolji od prikazane igre, ali ovih ce ozljeda na zalost bit sve vise, jer amater na klupi i njegov "strucni stozer" nisu sposobni pripremit i vodit ovakvu ekipu…do ljeta ce opet (ko i prosle sezone) igrat sa juniorima jer ce svi lkjucni igraci bit izvan pogona...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije