Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMOVA DECIMA

Zoran Mamić: Moji igrači su pokazali da su najbolji, sad mogu popiti i koje piće

Split - Dinamo
Miranda Cikotic/PIXSELL
02.05.2015.
u 21:47

- Kroz cijelu sezonu smo pokazali da smo najbolji, zasluženo smo prvaci, moji igrači imaju razloga za slavlje, mogu popiti i koje piće. Bili smo kompaktni, vezni red na čelu s Ademijem odigrao je fantastično - rekao je Zoran Mamić.

Dinamo je u Parku mladeži proslavio "decimu", Zagrepčani su pobjedom nad Splitom od 5:1 (2:1) i matematički osigurali desetu titulu prvaka Hrvatske zaredom. Obećanje "bit ćemo prvaci deset godina zaredom" Zdravka Mamića koje je dao kada je 2005. godine Dinamo završio u "ligi za bedake" se ispunilo. Maksimirsko društvo titulu prvaka proslavilo je plesom na Parku mladeži, dresove su bacili navijačima.

Ali, samo onoj frakciji BBB vjernoj Zdravku Mamiću. Naravno, kao i na svim gostovanjima Dinamovi navijači bili su razdvojeni, a prema drugoj skupini igrači nisu ni pogledali, kamoli da su bacili pokoji dres. Dok je Dinamo slavio titulu BBB su igračima uzvikivali "j..o vas Mamić", to je tužna maksimirska zbilja.

- Kroz cijelu sezonu smo pokazali da smo najbolji, zasluženo smo prvaci, moji igrači imaju razloga za slavlje, mogu popiti i koje piće. Bili smo kompaktni, vezni red na čelu s Ademijem odigrao je fantastično. Nema ova utakmica veze s finalom Kupa, ova utakmica nije pravo mjerilo, Split može puno bolje  - rekao je Zoran Mamić.

Split se totalno raspao u finišu utakmice kada su pobjedu Dinamu pogocima za 4:1 i 5:1 potvrdili Ante Ćorić i Armin Hodžić. A Zoran Mamić, osim što je nastavio put prema tituli bez poraza, dobio je potvrdu svojih riječi otprije neki dan kada je rekao da Angelo Henriquez može natrag u Manchester United, iz kojeg je stigao u Dinamo, ali za 20 milijuna eura. Čileanac je bio maestralan, zabijao je kako je htio i kad je htio. U 34 službene utakmice za Dinamo ove sezone zabio je 26 golova, postiže pogodak svakih 85 minuta što je izniman doseg.

Split je pretrpio pravu katastrofu, otkako je u Hrvatskoj ligi ovo mu je najteži poraz.

- Dinamo je naša najbolja momčad, čestitam im na tituli. Mi smo se držali do 2:1, nakon trećeg gola smo pali. Na kraju smo i dobro prošli - rekao je Splitov trener Zoran Vulić.

Buru neopravdanih prosvjeda Splitovih igrača i navijača izazvalo je suđenje Igora Križarića iz Čakovca u prvom poluvremenu. U redovima "crvenih" smatrali su da nije bio jedanaesterac iz kojeg je Henriquez u 23. minuti doveo Dinamo u vodstvo od 1:0, odnosno da je prekršaj Zagorca na Henriquezu bio vani. No, Križarićeva odluka bila je ispravna, baš kao i ona kad nije dosudio jedanaesterac za Split u 42. minuti nakon sraza Eduarda i Bagarića. Do tog trenutka Dinamo je vodio s 2:0, u 30. minuti Henriquez je zabio na asistenciju Ademija. Dinamov kapetan do tog trenutka (kasnije ga je razvlastio Henriquez) bio je najbolji igrač utakmice, kao da ga je svađa s trenerom Zoranom Mamićem razbudila. Što se ne bi moglo reći za Fernandesa, koji je na utakmici s Osijekom bacao kopačke po svlačionici, ali ni u Parku mladeži nije bio nešto poseban.

- Nije momčad bila bolja ili lošija radi mojih kritika. Nekada treba povisiti ton, to je normalno, ne sviđa mi se što je po medijima tako napuhano. Kad je Ferguson napravio dramu u svlačionici, to sam negdje pročitao, nakon što je osvojio Ligu prvaka svi smo mu se divili na tom potezu, a kad Niko Kovač ili ja to napravimo onda je neka graja - rekao je Mamić.

>> Dinamo protutnjao Splitom i osvojio 10. naslov zaredom!

Komentara 25

DU
Deleted user
22:12 02.05.2015.

Neka pati koga smeta.

ED
europski dinamo
22:11 02.05.2015.

Europski Dinamo

DU
Deleted user
23:08 02.05.2015.

Šteta prevelika je dominacija i sad naslov prvaka izgleda kao zrak disati ,vodu piti. Veseli smo ,ali bili bi veseliji da su konkurenti jači ,pa daj Bože (čudno zvuči) koju godinu biti drugi ,treći. Nažalos čini se da ćemo još dugo zrak disati i vodu piti jer najjači smo . Volim te Dinamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije