Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJSTARIJI MAMIĆ:

Moj brat Zoki najbolji je hrvatski trener nakon Ivića, Barića i Ćire!

Zoran Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
05.05.2015.
u 10:02

– Zoran s Dinamom ruši rekorde, osvojit će prvenstvo i kup bez poraza, a daleko od toga da ima najbolju momčad. On gotovo i nema reprezentativaca, bilo je razdoblja kada je imao i po desetoricu ozlijeđenih igrača, a nikada nije zbog toga plakao – rekao je najstariji Mamić.

Najstarijega brata Mamića, Antu Stojana ili Stojka (58) teško je nagovoriti na priču, ali kad smo ga pitali: 'Kakav je Zoran Mamić trener?', krenula je bujica...

– Dirnuli ste me u žicu, slab sam na Zokija i moram ga nahvaliti. Zoran Mamić, ne zato što je moj brat, najbolji je Dinamov trener kojega je Zdravko postavio! Da se ne preziva Mamić, već biste o njemu sedam romana napisali – kaže Stojko i obrazlaže:

Nikad nije plakao

– Zoran s Dinamom ruši rekorde, osvojit će prvenstvo i kup bez poraza, a daleko od toga da ima najbolju momčad. On gotovo i nema reprezentativaca, bilo je razdoblja kada je imao i po desetoricu ozlijeđenih igrača, a nikada nije zbog toga plakao – dodaje najstariji Mamić.

Ima, naravno, još...

– Zoran je na klupi Dinama dobio sve derbije, svaki put učini Hajduk smiješnim. Usto je osvojio šest bodova u Europi kao nijedan trener prije njega...

Ispravak, Halilhodžić je osvojio sedam.

– Da, ali Halilhodžić je bio plaćen milijun eura!

Je li brat Zdravko na poziciji predsjednika uteg ili olakotna okolnost za Zorana?

– Zdravko je ipak uteg, jer je stalno eksponiran kao glavni čovjek kluba, velika faca, pa je Zoki u njegovoj sjeni, što mi je žao. Bilo bi mu lakše kada ne bi imao brata za predsjednika – kaže Stojko.

A kako se u toj priči drži Zdravko?

– Oni bi obojica ginuli jedan za drugoga! Naravno da mu brat čuva leđa, tako smo odgojeni...

Sjajne pripreme

Miješa li mu se u posao?

– U taktiku ne, ali voli se pojaviti, stimulirati igrače. A to nije potrebno jer Zoran sve ima pod kontrolom.

Stojko ističe da mu se sviđa Dinamova igra, s europskim štihom...

– Bio sam s njima na pripremama u Španjolskoj i gledao kako rade. Trenirali su me Ivić, Jerković, brojni treneri, a još nisam vidio tako dobro isplanirane i odrađene pripreme. Sjajno se radilo, što se vidi u Dinamovoj igri. To je prava europska igra, što god tko rekao. Usto je uveo toliko mladih igrača kao nijedan trener prije njega – dodao je Stojko Mamić i zaključio:

– Moj brat Zoki najbolji je hrvatski trener nakon Ivića, Barića i Blaževića!

Iz Pariza se javio i Zoranov prijatelj i kolega Vahid Halilhodžić. Kaže da nije čestitao Zokiju na naslovu...

– Čuli smo se prije negoli je osigurao titulu, i tada se već znalo da će biti prvak. Čestitam mu ovim putem, kao i Dinamu na desetom uzastopnom naslovu. Što god netko mislio o Zdravku Mamiću, ovo je njegova velika zasluga. Napravio je od Dinama brend, najveći klub na ovim prostorima – kaže Halilhodžić i naglašava:

– Zoran ima perspektivu postati dobar, veliki trener, čak i u većemu klubu od Dinama. Inteligentan je momak, imao je dug nogometni staž u inozemstvu, učio od brojnih trenera. Zna sve cake nogometa, na terenu i izvan njega.

Ali u Maksimiru nema publike?

– Žalosti me, to je velika Dinamova slabost. Volio bih da se taj problem što prije riješi jer za europski rezultat vrlo je važna potpora publike – dodao je Halilhodžić.

>> Zoran Mamić prvak kao igrač, sportski direktor i sada trener

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije