Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obećano ispunjeno

Hrvata na dodjeli Zlatne lopte uz Ronalda: Dao nam je propusnice!

Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
15.01.2014.
u 12:40

– Za tu ceremoniju sve ulaznice bile su rezervirane, no Ronaldo nam je obećao da ćemo Felipe i ja ipak dobiti dvije propusnice

Među svjetskom nogometnom kremom u ciriškoj Kongresshalle, na Fifinoj dodjeli Zlatne lopte, našao se i jedan Hrvat. Pero Samardžić, 43-godišnji poduzetnik, rodom iz Županje, s prebivalištem u švicarskom Churu, bio je jedan od rijetkih povlaštenih koje je na svoju ruku na gala priredbu uveo osobno – Cristiano Ronaldo!

Tri puta smo se družili

Naime, djelatnik u Samardžićevoj tvrtki, Portugalac Felipe de Souza (36), dugogodišnji je Ronaldov prijatelj. Zajedno su odrastali u Madeiri, pa su i dandanas, kada je Cristiano najveća svjetska nogometna zvijezda, još u kontaktu.

– Za tu ceremoniju sve ulaznice bile su rezervirane, no Ronaldo nam je obećao da ćemo Felipe i ja ipak dobiti dvije propusnice. Tako je i bilo; poslao nam je svoga čovjeka koji nam ih je dostavio, pa smo dodjelu Zlatne lopte gledali stojeći u zadnjim redovima – ispričao nam je jučer Pero Samardžić.

Bili ste s Ronaldom i prije dodjele? Je li znao da je dobitnik?

– Da, susreli smo se nakratko. Nije bio baš najbolje raspoložen, imao sam dojam da nije dobre volje jer se morao susresti s Blatterom. I kada smo Felipe i ja s Cristianom razgovarali o Zlatnoj lopti, nije imao pojma da je baš on dobitnik. Susreli smo se i poslije dodjele, među prvima smo mu čestitali i zaista je bio dirnut, presretan, oduševljen. Svojim očima vidio sam uživo koliko mu to znači – dodao je Samardžić.

Odmah, na licu mjesta, u Kongresshalle, pale su i prve fotografije s Ronaldom, no Samardžić ih nije bio voljan dijeliti.

– Držim se dogovora. Cristiano nam je dopustio fotografiranje s njim, ali i zabranio nam da ih bilo kome dajemo – zaključio je Samardžić, kojemu je ovo bio već treći susret s velikim Portugalcem.

Rio ga zvao u United

Felipe de Souza prije tri godine posredovao je da Samardžić na jednome izletu u Madrid, zajedno s obitelji, upozna Cristiana. Tada je bio njegov gost na utakmici Real – Villarreal, a tom prigodom poklonio je Ronaldu kapu sa šahovnicom. Drugi susret dogodio se u lipnju prošle godine u Ženevi, gdje su Hrvatska i Portugal igrali prijateljsku utakmicu.

Baš nakon te utakmice, prema Ronaldovoj priči, imao je poziv iz Manchestera. Ronalda je nazvao Rio Ferdinand i pozvao ga da se vrati u United.

– Rio i ja veliki smo prijatelji, čak smo bili i susjedi. On je sjajan momak i pokušao me uvjeriti da promijenim mišljenje o povratku. I razmišljao sam tada o Unitedu – kazao je Ronaldo, koji je za Manchester United od 2003. do 2009. godine odigrao 292 utakmice i postigao 118 golova.

Kao igrač Uniteda je i osvojio svoju prvu Zlatnu loptu, 2008. godine, kada je osvojio i naslov europskog prvaka. Njegov izbor za prošlu godinu utoliko je iznenađujući što u 2013. godini s Realom nije osvojio nijedan trofej. Posljednji dobitnik Zlatne lopte bez ijednoga trofeja bio je 2004. godine Andrij Ševčenko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije