Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cico uveo Dinamo u LP

Današnja momčad nema klasu kao što je Robert Prosinečki

Salzburg - Dinamo
Foto: EXPA/Pixsell
1/6
26.08.2016.
u 11:33

Složit ćemo konkurentnu momčad, a za malog Antu Ćorića najbolje je da ostane u Maksimiru i da se razvija.

Luda je to bila noć u Salzburgu, osoblje hotela Sheraton ne pamti takvu “veselicu” kakvu su priredili Dinamovi nogometaši nakon trilera u Red Bull Areni i 2:1 (1:1, 0:1) pobjede protiv Salzburga u kvalifikacijama za Ligu prvaka! Dinamov šesti ulazak u elitu, drugi zaredom, a četvrti u posljednjih šest godina, bio je detonator slavlja koje je počelo decentno, no u burnoj noći skidale su se košulje, pjevale Dinamove pjesme...

Emotivni Eduardo

Negdje oko 2 ujutro, kad se činilo da se bliži trenutak odlaska na spavanje, odjednom je došla skupina igrača predvođena Eduardom i Machadom noseći zvučnik spojen s mobitelom i počela je ludnica u kojoj je posebno emotivan bio Eduardo koji napušta Dinamo i odlazi u Chelsea.

A kojih pola sata ranije doznali smo i da Soudani sigurno ostaje u Maksimiru, čini se da je i Ćorićev ostanak izvjestan, a vidjet ćemo kako će se rasplesti “slučaj Rog i hoće li Napoli povećati plaću našem nogometašu. Raspletom u kojem bi ostao i Rog svakako bi najsretniji bio trener Zlatko Kranjčar, koji je s čašom pjenušca u ruci primao zaslužene čestitke sa svih strana! Ovo je Kranjčaru drugi ulazak u Ligu prvaka, nakon 18 godina ponovio je taj uspjeh i jutro poslije, nakon prospavane noći (već je u tri sata Cico bio u sobi ostavivši igrače na “tulumu”, neki su slavili i izvan hotela!), ponudio je dojmove:

– Zasluženo smo ušli u Ligu prvaka, ova je momčad potvrdila kvalitetu, dečki su potvrdili da sam razložno vjerovao u njih! Bili smo ukupno bolji na obje utakmice, u Salzburgu smo dominirali u drugom poluvremenu i posebno u produžecima. Znam, pitat ćete me što se dogodilo u prvom dijelu, odgovor ću potražiti u svojevrsnom pritisku da moramo zabiti gol pa smo u tome “izgorjeli”. I sreća je što nam domaćin nije zabio i drugi gol u trenucima kad je bio moćniji, Salzburg nije iskoristio svoje šanse i dao nam je priliku da se u poluvremenu posložimo – kaže Kranjčar, koji je u Salzburgu pogodio s izmjenama, igrači koji su ušli (Ćorić, Pavičić, Schildenfeld) okrenuli su zbivanja na travnjaku:

– Uvijek je to tako, kad je rezultat na kraju dobar, onda je trener pogodio s izmjenama (smijeh)! Bilo je dobro, sve se poklopilo, a te su izmjene bile logične jer smo tražili promjenu u načinu igre.

Jeste li u nekom trenutku pomislili da je sve otišlo k vragu, da nećete proći?

– Ne, nijednom! Samo sam pri 0:1 rezultatu priželjkivao da ne primimo taj drugi gol jer bi nas to vjerojatno dotuklo. I dobro je da smo samo s 0:1 otišli u svlačionicu...

Što ste rekli igračima u poluvremenu, posebno, primjerice, Junioru Fernandesu, koji se iz iritantno slabog igrača prometnuo u junaka dvoboja pogotkom i asistencijom? Jeste li ga “povukli za uši”?

– Ma ne, ha, ha, ha... Razgovarao sam s njim, i ne samo s njim, upozorio sam igrače na pogreške i sve se u nastavku promijenilo u pozitivnom smislu. Što sam rekao Junioru? Ne, to vam neću reći, to ostaje tajna naše svlačionice. A najvažnije je da je pomak bio napravljen.

Tražit ćemo proljeće u Europi

Rekli ste da vam je ovo draži ulazak u Ligu prvaka od onoga prije 18 godina.

– Da, zato što je sad bilo neusporedivo dramatičnije, a i zato što je bilo dosta onih koji nisu vjerovali u ovu momčad, koja je na kraju pokazala da ima karakter, kvalitetu i petlju! No, ona Liga prvaka 1998. godine bila je prva, a prva je uvijek posebna, jer je – prva!

Koja je Dinamova momčad bolja – ona iz 1998. godine s Prosinečkim, Marićem, Šimićem... ili ova?

– Zašto me to pitate? Kad bih istaknuo jednu, to bi se moglo protumačiti na način da podcjenjujem onu drugu. Reći ću samo ovako: u ovoj momčadi nema takve klase kao što je bio Robert Prosinečki, iako i ovdje ima izvrsnih igrača!

Hoće li biti dolazaka, jeste li tražili pojačanja za Ligu prvaka?

– Vidjet ćemo, pregovaramo s nekoliko igrača i netko će zacijelo doći do kraja prijelaznog roka. A Ćoriću ću reći da je za njega najbolje da ostane u klubu barem još jednu sezonu!

Vjerujete li i dalje da Dinamo može prezimiti u Europi?

– Plasman u Ligu prvaka pokazao je da imamo temelj za optimizam i vjerujem da se možemo “potući” za to treće mjesto u skupini!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije