Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hat-trick rooneyja

Bayer izbacio Lazio, a BATE Partizan! Povijesni uspjeh Kazahstanaca

Liga prvaka
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
26.08.2015.
u 23:25

Tin Jedvaj zbog ozljede nije konkurirao za sastav Bayera dok je vratar Dario Krešić bio na klupi za pričuve

Večeras smo saznali i preostale sudionike natjecanja po skupinama u Ligi prvaka. To su Manchester United, Bayer Leverkusen, BATE, CSKA Moskva i Astana. Natjecanje u Europskoj ligi nastavit će njihovi večerašnji suparnici – Club Brugge, Lazio, Partizan, Sporting i APOEL.

Najzvučniji par zasigurno su činili Bayer i Lazio. Nijemci su uspjeli nadoknaditi prednost Talijana iz prvog susreta (1:0) nadjačavši Rimljane sa 3:0. Strijelci su bili Hakan Calhanoglu (40.), Admir Mehmedi (48.) i Karim Bellarabi (88.). 

No, Lazio će se sigurno žaliti zbog situacije u 30. minuti kada je u kaznenom prostoru srušen Balde Keita, a sudac nije pokazao na bijelu točku. Rimljani su od 68. minute igrali i s igračem manje jer je drugi žuti karton dobio Mauricio.

 

Tin Jedvaj zbog ozljede nije konkurirao za sastav Bayera dok je vratar Dario Krešić bio na klupi za pričuve.

Zanimljivo je bilo i u Beogradu gdje je Partizan nastojao prestići prednost bjeloruskog BATE-a (1:0). Partizan je pobijedio (2:1), ali to mu nije bilo dovoljno za prolaz. BATE je poveo u 25. minuti, a crno-bijeli su preokrenuli pogocima Nemanje Petrovića (74.) i Ivana Šaponjića (90+3.).

 

CSKA Moskva je nakon poraza u prvoj utakmici (1:2) uzvratio Sportingu i izborio svoje mjesto u grupnom natjecanju Lige prvaka pobjedom od 3:1.

APOEL i Astana su odigrali  1:1, a s obzirom na to da je momčad iz Kazahstana slavila u prvoj utakmici sa 1:0 ta zemlja će prvi put imati predstavnika u elitnom natjecanju.

 

Prolaz je izborio i Manchester United koji je s visokih 4:0 slavio na gostovanju kod Club Bruggea. Tri je pogotka postigao Wayne Rooney i to nakon 10 utakmica u kojima nije postigao pogodak, a jedan je gol dodao i Ander Herrera.

Kompletne izvještaje utakmica i statistiku pročitajte na portalu Goal.com.

Liga prvaka, 4. pretkolo:

Club Brugge - Manchester United 0:4 (1:3, prva utakmica)

Bayer Leverkusen – Lazio 3:0 (0:1)

Partizan – BATE 2:1 (0:1)

CSKA Moskva – Sporting 3:1 (1:2)

APOEL – Astana 1:1 (0:1)

>>Nitko nema pravo umanjiti uspjeh Dinama bez obzira na protivnike u kvalifikacijama

Komentara 74

SA
santos008
23:17 26.08.2015.

Partizan je rahmetli,preminio veceras na stadionu JNA.

PO
PowerPoint
05:31 27.08.2015.

Sva sreća da je Dinamo ušao u Ligu prvaka, da nije, danas bi na svakom mrziteljskom portalu imali članak pod naslovom "Kako Astana može u Ligu prvaka, a Dinamo ne"...

DA
DalmacijaNo1
00:04 27.08.2015.

Bravo Bato Bate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije