Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši ministar sporta

Željko Jovanović: Čini se da je Dinamo služio kao bankomat braći Mamić

Željko Jovanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
02.07.2015.
u 15:10

– Za mene braća Mamić kao pojedinci ne znače ništa – zaključuje Jovanović

Bivši ministar sporta Željko Jovanović komentirao je slučaj braće Mamić te naglasio da bi bilo neodgovorno govoriti o tome dok traje ta istraga, ali da mu je drago da institucije države rade svoj posao i da sigurno neće dozvoliti da se ponovi kaos koji je bio u Hrvatskoj prije tri godine.

– Kaos je sigurno i utaja poreza. Nikad nisam bio fokusiran na Mamića, nego na sve razno-razne menadžere koji su svoj posao koristili da bi reketarili nogometaše, da bi ih dovodili u robovlasnički odnos i doživotno od njih uzimali novac, koji su koristili javna sredstva za privatne potrebe i, na žalost, možemo reći da kao što je država bila pojedinim strankama bankomat iz kojeg su uzimali novac za osobne i stranačke potrebe, ja bih se usudio reći da je izgleda, a to će istraga pokazati, kako se čini Dinamo služio kao bankomat braći Mamić – kazao je Jovanović te dodao da se to najbolje po tome u kojoj se mjeri sport ogadio ljudima.

"Za mene braća Mamić kao pojedinci ne znače ništa"

– Dovoljno je doći na utakmice Dinama i vidjeti sramotno prazan stadion. Mislim da to sve govori. Kada sam pričao o močvari i kad sam rekao da hrvatski nogomet tone u močvaru, nisam ni bio svjestan koliko sam bio u pravu, jer ako istraga potvrdi navode o utaji poreza, mitu i korupciji, imamo tu i slučaj Šukera i kladioničarske mafije, onda je to dokaz da sam bio u pravu – naglašava Jovanović koji je zadovoljan jer se pokazuje da nitko ne može nekažnjeno utajivati porez.

Na optužbe braće Mamić da je on glavni krivac za njihove probleme, Jovanović odgovara da je bio "vrlo uporan, vrlo glasan i bit ću uvijek uporan i glasan u ukazivanju na nered, na mito, korupciju, na potencijalne utaje poreza, bez obzira o kome se radi".

– Za mene braća Mamić kao pojedinci ne znače ništa – zaključuje Jovanović.

>>Željko Jovanović kolegama u Saboru ponosno pokazivao Večernjakovu vijest o Mamićima

>>Počet ću se baviti politikom, mogao bih biti predsjednik ili premijer

>>Evo za što sve USKOK tereti Zdravka i Zorana Mamića!

>>Sumnja se da Mamić nije plaćao porez na novac koji mu je donio Modrić

Komentara 115

FR
Franciskoo
15:30 02.07.2015.

Srpski SDP-ovci poput ovog Jovanovića su podijelili hrvatski narod, zbog ovog Jovanovića, za mene je svaki sdp-ovac neprijatelj, ti sdp-ovci priželjkuju građanski rat. Pun mi je kufer samo ciljanog pročešljavanja onih koji su Milanoviću trn u oku, ovo stanje u državi više nije normalno, sdp-ovci su zaštičena kasta i nametaju nam diktaturu.

FR
Franciskoo
15:23 02.07.2015.

Milanović je uspostavo diktaturu, svi koji su mu trn u oku su meta. Uživajte sdp-ovi komentatori u ovom igrokazu još malo, vašoj uživanciji i Milanovićevoj diktaturi te nedodirljivosti će uskoro doći kraj, a tebi Jovanoviću poručujem da pogledaš zadnje tri utakmice Dinama i pun stadion, toga ste se uplašili partijski banditi, ali doći će kraj ovoj srbo-esdepovskoj diktaturi, nećete ponižavati nas Hrvate uz pomoć represivnog aparat, medija, anketarskih anketa vječno.

MS
mare_split
15:28 02.07.2015.

Što si ti druže srpčiću radio u RK Zametu? ... nego punio svoj džep! A kad smo kod utaje poreza onda je i vlasnik ovog portala odavno 'zreo' za upade PNUSKOK-a u njegove podobnjačke 'odaje'! Jadno i protuhrvatski!"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije