Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I LINEKER SE POKLONIO

Želim vidjeti kako Gerrard podiže pehar namijenjen prvaku! Zaslužio je to

Liverpool
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/5
14.04.2014.
u 21:00

Kapetan Liverpoola Steven Gerrard 30. svibnja navršit će 34 godine. A 11. svibnja na Anfield u zadnjem kolu dolazi Newcastle, vidjet ćemo hoće li te nedjelje dobiti najljepši rođendanski dar.

Ni prospavana noć ne smiruje emocije u Liverpoolu. Dan poslije velebne 3:2 pobjede protiv Manchester Cityja, na ulazu na legendarni Anfield osvanuo je golemi transparent “Ostvarite nam san!”. Taj 24-godišnji san o osvajanju 19. naslova engleskog prvaka sad je nadohvat ruke, Redsi sve drže u svojim rukama. Norwich u gostima, Chelsea doma, Crystal Palace u gostima i Newcastle doma – sve četiri pobjede donose Liverpoolu naslov.

Rođeni pobjednik

- Iako bih kao TV komentator morao biti objektivan, ne mogu se suzdržati i moram to reći: silno bih želio vidjeti Stevena Gerrarda kako podiže pehar namijenjen prvaku! Postoji li igrač koji je to zaslužio, onda je to Steve – rekao je na kraju TV prijenosa utakmice Liverpool – Manchester City nekad sjajni engleski napadač Gary Lineker, danas stručni komentator BBC-ja.

Kapetan Liverpoola Steven Gerrard 30. svibnja navršit će 34 godine. A 11. svibnja na Anfield u zadnjem kolu dolazi Newcastle, vidjet ćemo hoće li te nedjelje dobiti najljepši rođendanski dar. Kapa dolje Suarezu, Sturridgeu, Coutinhu, Sterlingu..., ali Gerrard je ključni igrač u pohodu na naslov, menadžer Brandon Rodgers to stalno naglašava, zna da Gerrard može podnijeti svaki pritisak te da će uvijek podmetnuti leđa.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Nedostaje prvenstvo

Iako je kraj utakmice sa Cityjem dočekao u suzama, gledajući u nebo (u utorak je 25 godina od tragedije u Sheffieldu, u kojoj je među 96 poginulih navijača bio i Stevenov rođak Jon-Paul Gilhooley), pobjednički stisnutih šaka najprije se okrenuo prema euforičnim navijačima, da bi odmah pozvao suigrače u klupko i nešto im kapetanski odlučno govorio. Što? Pitao ga je to i novinar BBC-ja...

– To nije vaša stvar – odbrusio mu je Gerrard.

No, snimka je ipak dala odgovor, mikrofon je bio blizu pa je BBC objavio Gerrardove riječi:

– Ovo je gotovo! Sad idemo u Norwich, bit će jednako teško. Idemo zajedno, idemo – urlao je Gerrard uništavajući klice mogućeg samozadovoljstva i istodobno iskazujući silnu odlučnost da napokon dohvati jedini trofej koji mu nedostaje.

Sjećamo se Istanbula prije devet godina, Milan je u finalu Lige prvaka vodio 3:0 nakon prvog poluvremena. Gerrard je početkom nastavka zabio za 3:1, okrenuo se prema navijačima i stisnutih šaka pozvao ih da navijanjem pomognu momčadi. Steven je vjerovao, valjda nitko osim njega na tom stadionu tada nije vjerovao u preokret! A znamo kako je završilo – Liverpoolovim slavljem nakon 11-eraca.

>> Gerrard nakon pobjede nad Cityjem u suzama okupio suigrače

Komentara 1

SA
SI aka SI
08:50 15.04.2014.

jedan od endema u svijetu potjere za novcem. Istina, osvojio je jednu LP, ali u najboljim danima mogao je birati momčad i poosvajati sve. Nama neutralnima su simpatije uvijek na strani ovakvih klubova. Relativno ne tako zvučna imena (osim Gerrarda i Suareza) na klupi i terenu, odlični navijači i himna, klub sa velikom tradicijom koji je poklekao pred arapskim i ruskim milijunima. I zato da- ako osvoje, biti će to podvig ravan onom njihovom preokretu u Ateni kada su preokrenuli Milanovih 3:0 i osvojili LP. A Gerrard ponajviše kao nagradu za svoju lojalnost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije