Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN RAKITIĆ:

Želim biti poput starijeg brata Haliloviću i pomoći mu koliko treba

Ivan Rakitić
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
29.07.2014.
u 19:00

- Pokušavam mu olakšati stvari. I za mene je ovo velika promjena - rekao je Rakitić.

Ivan Rakitić se već uhodao u momčad i rad koji zahtijeva Barcelona, što dokazuje na pripremama u engleskom Birminghamu. Imao je nakon mukotrpnih treninga vremena sjesti pred predstavnike medija i otkriti prve dojmove.

- Radi se više nego u Sevilli, ali navikao sam se i ide mi jako dobro, osjećam se odlično. Ipak, da bi sve bilo kako treba važna je trenerova ideja - rekao je Rakitić, da bi ga potom upitali je li spreman igrati na bilo kojoj od pozicija u momčadi:

- Igrao sam pivota, zadnjeg veznog i razigravača. Spreman sam dati sve od sebe na bilo kojoj poziciji. Što je dobro za momčad, dobro je i za mene.

Velika vijest je i ostanak Xavija, zbog kojeg se Cesc Fabregas nije nametnuo u Barci, a sad i Rakitića čeka izboriti se u prvih 11 pored njega.

- Kao suigrač, mogu reći da je to odlična vijest, on je simbol kluba - kazao je i potom otkrio svoja očekivanja u prvoj sezoni s Barcelonom:

- Želimo pobijediti sve utakmice od početka, navijači će uživati.

Trebalo bi biti lako, barem na papiru. Imaju Messija, Neymara i Suareza. Istina, posljednja dvojica će se priključiti tek krajem listopada.

- Oni su tri najbolja igrača na svijetu, ali momčad nisu njih trojica. Svaki igrač je važan.

Pa i Alen Halilović, koji se odlično snašao i Rakitić je zbog toga prezadovoljan.

- Alen je jako mlad. Pokušavam mu olakšati stvari. I za mene je ovo velika promjena, ali pokušavam mu biti poput starijeg brata. Njegova kvaliteta me ne iznenađuje. Svi u hrvatskoj reprezentaciji i Barceloni uživaju gledati ga kako igra.

>> Pogledajte kako su se Rakitić i Halilović snašli na treningu Barce u Engleskoj

Komentara 4

BL
Blender
03:17 30.07.2014.

Bravo Ivane, svaka ti cast!! Alen je jos mlad i treba mu netko poput tebe, bez tebe bi mozda i bio malo izgubljen.

MU
muh
06:02 30.07.2014.

Ha ha ha ali sobi sa Ivanom mor Halilovic da pazi.

CA
canajrasim
20:20 29.07.2014.

Mali Halilovic mora dobrano poraditi na snazi ,inace ce ga obranbeni igraci unistiti. A da ne govorim o defanzivi,sto mu i nije jaka strana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije