Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA HNL

Zekić: Bilo bi jako lijepo s tri boda otići na pauzu

18.03.2016., stadion Gradski vrt, Osijek  -  MAXtv 1. HNL, 28. kolo, NK Osijek - NK Zagreb. Alen Grgic, trener Zoran Zekic.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
01.10.2016.
u 08:02

– Želja je čim prije zabiti gol, ali vidjet ćemo kako će to ići. No, utakmica traje 90 minuta pa ni rani pogodak nije garancija da ćete na kraju slaviti – kazao je trener Osijeka Zoran Zekić.

U Gradskom vrtu možda su već premašili plan zacrtan uoči početka ove sezone, nakon desetog kola osvojeno je čak 14 bodova više nego lani u ovo vrijeme, no lako se priviknuti na promjenu nabolje.

Teško kad su favoriti

Boravak u vrhu Prve hrvatske nogometne lige bijelo-plavima godi, a žele li i dalje u stopu pratiti Rijeku, morat će početi pobjeđivati i na svome travnjaku na kojem se, za razliku od savršenog gostujućeg učinka od pet pobjeda u pet utakmica, zasad teško nose s nametnutim bremenom favorita u većini utakmica.

Oni su momčad kojoj protivnici puštaju da vodi igru pa s mukom dolaze do bodova protiv suparnika koji u pravilu “parkiraju autobus” ispred svog kaznenog prostora.

Slična utakmica očekuje se i protiv zaprešićkog Intera, momčadi koja je u posljednjih deset utakmica Osijek svega tri puta napuštala neporažena.

Sporo ulaze u “radni pogon”

Rani pogodak nešto je čemu se u Gradskom vrtu neskriveno nadaju. Problem je što Osijekova momčad sporo ulazi u “radnu temperaturu” pa je svega tri od 17 pogodaka ove jeseni zabila u prvih pola sata igre.

– Želja je čim prije zabiti gol, ali vidjet ćemo kako će to ići. No, utakmica traje 90 minuta pa ni rani pogodak nije garancija da ćete na kraju slaviti – kazao je trener Osijeka Zoran Zekić.

Osijek je u sjajnom nizu, pet utakmica bez poraza (od kojih je u četiri pobijedio). Iako nikakvi rezultatski imperativi u prvoj godini novog života kluba nisu postavljeni, mogući filmski rasplet sezone sam se nameće.

Pritisak nameću tribine

Pritisak ne nameće klupsko čelništvo, već tribine, navijačima su poslije silnih “gladnih godina” i borbe za opstanak popustile kočnice. Naglas se sanja hrvatska verzija Leicesterove bajke, no Zekić iskusno staje na loptu i smiruje situaciju.

– Mogu istaknuti da su naši nogometaši svjesni cijele situacije, rade iznimno pošteno tako da ne mogu reći da imam bilo kakve bojazni u vezi cijele sezone jer smo došli na razinu koja je dostojna rejtinga NK Osijeka. Imamo super igrače koji su pravi, kvalitetni, profesionalni i bilo bi jako lijepo s tri boda otići na pauzu. To bi nam dalo mirnoće i mogli bismo poraditi na nekim drugim stvarima u tih desetak dana – zaključio je mladi Osijekov trener Zoran Zekić.

Parovi 11. kola:

Istra 1961 - Rijeka 0:2

Split - Lokomotiva subota, 17 sati

Osijek - Inter subota, 17 sati

Dinamo - Hajduk nedjelja, 17 sati

Cibalia - Slaven Belupo nedjelja, 19 sati

Komentara 1

SS
sokac sa drave
08:50 01.10.2016.

Sve za Slavoniju,krv svoju dajemo.Slavonijom moraju Slavonci vladati dotepence sto su postavljeni na rukovodeca mjesta protjerati tamo od kuda su dosli i neka vladaju u svojoj kuci.Osini po prasini u glotenim gacama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije