Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nešto je trulo u Dinamu

Zdravko, najteže je kad moraš za sve kriviti sebe i svog brata!

Zdravko i Zoran Mamić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
28.11.2014.
u 10:37

U eri Zdravka Mamića treneri su se izmjenjivali, ali nitko nije zadovoljio, nitko nije mogao napraviti europski iskorak. Čelnik Dinama tada je sve svaljivao upravo na njih

Dinamo se još jednom sramotnom utakmicom oprostio od Europe, poraz od Astre samo je nastavak agonije koja traje godinama. Blijeda igra, loša atmosfera u klubu i katastrofalni rezultati u Europi nešto su što se teško može promijeniti. I koga okriviti za to? Dosad su uvijek treneri plaćali glavom, ali kako će Zdravko to učiniti svom bratu i sebi?

U eri Zdravka Mamića treneri su se izmjenjivali, ali nitko nije zadovoljio, nitko nije mogao napraviti europski iskorak. Čelnik Dinama tada je sve svaljivao upravo na njih.

– Hrvatski treneri nemaju pojma o nogometu! Vidim to po najavama utakmice tih kvazi-trenerčića u medijima, sve su promašili – rekao je jednom prilikom Zdravko Mamić, a onda došao do revolucionarne ideje prije uzvratne utakmice protiv Austrije prošle godine.

– Proći ćemo u Beču. Nemojte misliti da je retorika. A još kad bih ja sjeo na klupu i vodio momčad, zapamtite – prošli bismo k'o plitak potok – viknuo je tada Zdravko.

Nakon što je njegova momčad ipak ispala od austrijskog kluba, dao je Ivankoviću posljednju priliku, ali profesor nije zadovoljio – letio je nakon mjesec dana.

Foto: Pixsell

Čelniku Dinama tada je prekipjelo pa je odlučio da je krajnje vrijeme da Mamići sjednu i na klupu. I tako je Dinamo postao obiteljski biznis u pravom smislu te riječi. Sigurno možete zamisliti jedno obiteljsko okupljanje pa kako Zdravko i Zoran smišljaju opaku taktiku, a u svemu im pomaže i Zdravkov sin Mario. Naravno, ne tako da im prodaje igrače jer to je protuzakonito, a oni to ne žele, već sigurno pokojim dobrim savjetom. Ipak on poznaje tržište...

Godinu dana poslije slika je ista, ako ne i gora nego prije. Europski rezultati i dalje su očajni, a ni u domaćim natjecanjima Dinamo više nije toliko dominantan. Rijeka im je uzela kup i superkup, a u prvenstvu puše za vratom. Ponikve i Opatija držali su ih na konopcima, a problem su i sve praznije tribine. Kad se tome doda da im nema više ni prijatelja Bandića, odnosno da on ima nekih drugih problema, Mamići su sigurno izgubljeni.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Zdravko i Zoki više ne mogu kritizirati druge, nema Ivankovića da mu kažu da premalo vremena provodi u klubu i da nema autoriteta, a nema ni Krune da mu, baš kao i lani, spočitaju da je sve loše napravio. Dakle, ostali su sami. Imali su svu moć u rukama, birali su igrače, sami ih dovodili i tvrdili da imaju najjaču momčad u posljednjih deset godina. Tvrdili su i da nisu kukavice, da znaju trenerski posao, ali ispalo je – užasno. Jučerašnja utakmica najbolji je odraz njihove promašene politike: Mamić na put kreće s "nikad više samopouzdanja", Dinamo gubi od amatera, sastav je po tko zna koji put ispremiješan, a igrači za koje su oni tvrdili da su velika pojačanja (Sigali, Machado i Goncalo) sjede na klupi. Tu se više nema što dodati.

Gospodo draga, očito ni treneri nisu najveći Dinamov problem. Razmislite još jednom i probajte dokučiti što je trulo u Dinamu, zbog čega se ovo događa. Promijenili ste sve osim sebe...

>>Za slabi Dinamo prejaka i Astra, ništa od proljeća u Europi!

>>'Kakvu smo priliku propustili... Teško nam je, ne znam što se dogodilo'

Komentara 85

NI
Niko19
10:47 28.11.2014.

Mamići, dosta je vašeg terora. Odlazite više!!!!

DU
Deleted user
10:52 28.11.2014.

Svi ti igraci koji danas igraju za Dinamo a dosli su sa svih strana svijeta nisu nikakva kvaliteta.,ocajna selekcija.Dinamo sigurno u svom okruzenju u svim ligama oko Zagreba ima puno boljih igraca koji bi s dobrim trenerom i svojom ljubavi prema Dinamu,Zagrebu i Hrvatskoj polucili bolji uspijeh.

GI
gismund
10:49 28.11.2014.

zoran mamić mora odmah dati ostavku i zauvijek se ostaviti trenerskog posla! on je glavni i jedini krivac za novu sramotu dinama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije