Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVKO MAMIĆ:

Počet ću se baviti politikom, mogao bih biti predsjednik ili premijer

Zdravko Mamić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/21
02.07.2015.
u 13:59

– To je namještaljka! Isključivo nešto što je zagurala i zatražila politika da se napravi meni i mom bratu u postizanju njihovih planova i ciljeva – rekao je Zdravko Mamić

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić oglasio se iz Slovenije, gdje je hrvatski prvak na pripremama, kako bi komentirao istragu koja se protiv njega i brata Zorana provode USKOK i PNUSKOK.

– To je namještaljka! Isključivo nešto što je zagurala i zatražila politika da se napravi meni i mom bratu u postizanju njihovih planova i ciljeva – rekao je Zdravko Mamić i nastavio:

– Govorio sam nedavno o zlouporabi politike na primjeru Davora Šukera, a sad se to i meni događa. Godinama me ova vlast terorizira. Otkad su na vlasti, bio sam dvaput na policiji i jednom pod kirurškim nožem.

Međutim, nakon sprečavanja ovlaštenih osoba u obavljanju svog posla tijekom utakmice s Malmöom, aktualna koalicija nije još bila na vlasti. Kad je vrijeđao na radiju uživo tadašnjeg ministra Željka Jovanovića, završio je u pritvoru. Ali objasnio je detaljnije kad se sve pokrenulo.

– Sve je započelo kad je tadašnji predsjednik Josipović u Americi govorio o mafiji u hrvatskom nogometu, a zatim je to nastavila ova koalicija preko ministra Jovanovića koji je stalno govorio o močvari. Sad se to nastavlja dalje ovim pretragama naših kuća dok smo mi na pripremama u Sloveniji – izjavio je Mamić i naglasio da se u nedjelju vraća kući prema planu te se osvrnuo na neke detalje istrage:

>> Ako se braća Mamić ne odazovu, može biti izdan europski uhidbeni nalog

– Radi se o djelima koja su se dogodila nekoliko godina unazad pa ne znam što je tu toliko hitno da nešto što se godinama prije odigralo nije moglo pričekati ponedjeljak. Istraga i prikupljanje dokumentacije traje godinama, ne znam zašto nisu još nekoliko dana pričekali, to bi bilo civilizirano i pristojno.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

Potom ga je prekinuo novinar, što je čelnom čovjeku Dinama zasmetalo, ali odgovorio je na pitanje o podizanju optužnice.

– Ne bi bio prvi put, a možda ni posljednji, na sve smo spremni – otkrio je i potom ponovno učio novinare njihovu poslu:

– Zašto niste službi malog čovjeka? Zašto ne štitite nedužne ljude kao što smo moj brat i ja? Ovo što se čini meni i mojoj obitelji je genocid! Štetu koju čine ove prljave podvale i radnje ne može nadomjestiti ni turizam. Uostalom, čuli ste premijera Milanovića kad je rekao "ili mi ili oni", ali zanima me tko su "oni" i tko smo "mi". Dakle, cilj je "zavadi pa vladaj", to su udbaški potezi – povisio je ton Zdravko Mamić.

Naglasio je potom da će hrvatski narod pobijediti.

– Sigurno su mnogi navijači Dinama tužni danas, ali neka znaju da će hrvatski narod pobijediti, ničija nije gorjela do zore pa neće ni vaša – napao je direktno aktualnu vlast i zapravo dao do znanja da vjeruje kako će izgubiti na nadolazećim parlamentarnim izborima te poručio:

– Ne brinem se za Dinamo ni za sebe, samo ćemo biti jači. Bojim se jedino da ću morati napraviti ono od čega sam odustao u prošlosti – baviti se politikom. Često su žrtve političkog progona postali lideri, tako bih mogao i ja biti predsjednik ili premijer, bio bih sigurno bolji od ovih do sada.

Više puta je pozvao "poštenu Hrvatsku" da reagira na ovaj "politički progon", kao i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, za kojeg je naglasio da ga izrazito poštuje. A napao je i premijera Milanovića još jednom.

– Sve domoljube, ljude od vjere, obitelji i ljude desnije orijentacije napadaju, sebi pripisuju antifašizam, a nama fašizam, iako je antifašizam naše nasljeđe kao i njihovo. Opasnu igru zaigrao je premijer Zoran Milanović, a svi ćemo mi morati odgovarati pred institucijama, ali sve dođe na svoje, pa će tako i ovo.

>> Sumnja se da Mamić nije plaćao porez na novac koji mu je donio Modrić

>> To što sam počasni predsjednik Dinama nema veze s optužbama

>> Željko Jovanović uz veliki osmijeh svima u Saboru pokazao što se događa s Mamićima

>> Policija pretražuje kuće braće Mamić zbog utaje poreza: 'Ne mislite valjda da će bježati?'

Ključne riječi

Komentara 362

DU
Deleted user
14:17 02.07.2015.

Ranković je doživio reinkarnaciju i sada vodi policiju

KA
karlovcankica
14:27 02.07.2015.

Kaze Ranko da ce naci sto traze, hm, naravno da ce naci, oni ce to podmetnuti, tako su naucili u komunizmu!

Avatar Darko zg
Darko zg
14:09 02.07.2015.

Ne daj se Zdravac,hrvati su uz tebe do tvoje nove pobijede.Ne daj im naš ponos Dinamo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije