Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlučio sud

Mamić izlazi iz Remetinca, ne smije obnašati funkciju izvršnog predsjednika Dinama

Zdravko Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
08.12.2015.
u 11:34

Zdravko Mamić izlazi na slobodu uz jamčevinu od 14 milijuna kuna, ali na toj slobodi ne smije obnašati funkciju izvršnog dopredsjednika Dinama

Zdravko Mamić izlazi na slobodu uz jamčevinu od 14 milijuna kuna, ali na toj slobodi ne smije obnašati funkciju izvršnog dopredsjednika Dinama te ne smije na bilo koji način komunicirati s povećim brojem svjedoka među kojima su njegov brat Zoran Mamić, trener Dinama, te Mirko Barišić, Tomislav Svetina, Mate Škegro iz nadzornog odbora i uprave Dinama.

To konkretno znači da ako Mamić još danas uspije srediti jamčevinu, te izađe danas iz Remetinca, već sutra može doći na utakmicu Lige prvaka između Dinama i Bayerna, no neće smjeti komunicirati s nikime od svojih bliskih suradnika niti će na bilo koji način smjeti istupati kao izvršni dopredsjednik Dinama. Kako će se to odraziti na funkcioniranje kluba iz Maksimirske, tek treba vidjeti, ali odlluka izvanraspravnog vijeća znači da Mamić u vrijeme dok mu traju mjere opreza ne smije donositi nikakve odluke vezane uz Dinamo.

Još je nejasno je li Zdravko Mamić jamčevinu položio u gotovini ili nekretninama, a o načinu polaganja jamčevine ovisit će i njegov izlazak iz Remetinca. Naime, ako je jamčevinu položio u gotovini može izaći čim sudu predoči dokaz da je taj novac uplaćen na račun suda.

Ukoliko je jamčevinu položio u nekretninama, iz Remetinca će izaći nakon što sud upiše hipoteke na spomenute nekretnine što je procedura koja bi mogla potrajati tijekom današnjeg dana. Kada sud dobije dokaz da je jamčevina uplaćena, Mamić i njegovi suosumnjičenici bit će dovedeni pred suca istrage kako bi dali obećanje da neće krišiti uvjete jamstva. Osim Zdravka Mamića iz Remetinca će nakon što polože jamčevine, izaći i njegov sin Mario te Igor Krota i Sandro Stipančić, a oni također imaju mjere opreza.  

>> Dinamo će funkcionirati i bez Mamića, nije Zdravko o svemu odlučivao sam

Komentara 96

Avatar links
links
22:49 07.12.2015.

baš sam šokiran da je izašao

Avatar kvaternik
kvaternik
22:58 07.12.2015.

da skuplja po kunu za dan bi skupio od Dinamovaca i duplu lovu nego je tih ...benih 7 milja kuna....AJMOOOOOOOOOOOOO!

DE
derin
23:17 07.12.2015.

Sto se tiče pravosuđa mi smo banana država, ali bas me zanima kako ce to mamic bježati od svjedoka, posto jedan vodi HNS (to bi značilo da mamic neće vise na sjednice izvrsnog), a brat mu trenira klub.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije