Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravko Mamić:

Kovač više nema moju potporu, on je egotrip! A Hrvatsku neće izbaciti zbog svastike

Zdravko Mamić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
28.06.2015.
u 14:50

Zoran i ja imamo najbolji mogući odnos. To je čudesna veza i povezanost koja izlazi iz okvira dvojice braće, kaže izvršni predsjednik Dinama.

Zdravko Mamić, izvršni predsjednik Dinama, prije nego što je krenuo put Slovenije kako bi se momčadi pridružio na pripremama, gostovao je u emisiji Sport nedjeljom na Z1 televiziji.

Prvo se osvrnuo na odnos s trenerom i bratom Zoranom Mamićem.

- Imamo najbolji mogući odnos. To je čudesna veza i povezanost koja izlazi iz okvira dvojice braće. To nisam još vidio u svom životu - kazao je Zdravko i opisao što se dogodilo kad je Zoran u utakmici protiv Rijeke otišao u svlačionicu:

- Njegov čin napuštanja terena dok njegova momčad melje suparnika, a on je bio u tunelu i svlačionici sam je dio stjecanja iskustva. Nakon utakmice sam mu rekao da to nije u redu. Pitao sam ga možemo li izaći jači i da li to želi. Odgovorio je da želi.

Kakav će biti Dinamo ove sezone?

- Bit ćemo bolji nego prošle godine, ali to treba pokazati na igralištu. To temeljim na konstantnosti ove momčadi. Nismo prodali nijednog igrača. Doveli smo Schildenfelda i Barišića, a tu si i naši nadareni klinci. Na Zoranu i suradnicima je da naprave jednu radnu momčad koja će se organizirano braniti i napadati, a ne se igrati nogometa.

Neki kažu da je momčad 'tanka' za ozbiljan nastup u Europi...

- Na žalost mi možemo samo sanjati kad ćemo moći u koštac s Bayernom, PSG-om... Ali to nije realno. No, dobro je što kontinuirano igramo u Europi i to se ne smije podcjenjivati. S velikom sigurnošću mogu kazati da ćemo igrati u Europskoj ligi, ali isto tako sigurno možemo i ravnopravno konkurirati za Ligu prvaka.

Izvršni predsjednik komentirao je i privatizaciju Dinama.

- Proces je pokrenut. Dobili smo suglasnost ministarstva. Sve radnje o pravu na korištenje gradskog objekta trebale bi biti završene za otprilike mjesec dana. Ali daleko se držim od svih procesa kako ne bi došlo do raznih špekulaciju. Dionice će svatko moći kupiti u četiri kruga.

Gledatelj koji se javio u eter pitao je zašto nije došao Emir Spahić.

- On je moj prijatelj. Našli smo se u Dubrovniku i ugodno razgovarali. Usuglasili smo se oko svega, ali kasnije me nazvao i rekao da se dogovorio s talijanskim prvoligašem. Žao mi je što se nije realizirao taj transfer, ali naši navijači mogu biti spokojni kad je riječ o stoperima. Moram naglasiti Sigalijev napredak, a očekujem da ćemo gledati i spektakularnog Taravela.

A onda je Mamić progovorio o teškoćama u hrvatskom nogometu.

- Svi Hrvati i čestiti sportaši mogu biti spokojni. Iako se stalno nešto podmeće, neće se dogoditi da se ovim podzemnim kriminalno-udbaškim metodama uništi naš nogomet. Bivši predsjednik Ivo Josipović bio je okidač napada na HOO i nogomet kad je u SAD-u kazao 'u nogometu je mala mafija'. Onda je došao ministar Jovanović koji je to operacinalizirao. Nakon toga imamo izazivanje nereda i pokušaj izbacivanja Dinama iz Europe i reprezentacije iz kvalifikacija. Sve je kulminiralo neredima na San Siru, i onda je Josipović kazao sve su krivi u HNS-u i HDZ-u. Uslijedila je Norveška i postalo je jasno kako sve proizlazi iz udbaškog miljea, a ne iz pojedinih huliganskih ispada. Sve je to pomno isplanirano - rekao je Mamić i dodao:

- Isto tako sada su isplivale optužbe o Šukeru iako on nije bio niti osumnjičenik u istrazi njemačkih vlasti. Više nije bitno koju blamažu je Hrvatska pretrpjela i tko je napravio svastiku na Poljudu nego samo to da se pokrene prijava protiv HNS-a. Pa kada su rušeni tornjevi u SAD nisu tražili da se podnese prijava protiv direktora tornjeva već protiv egzekutora, je li tako!? Skreću pažnju jer za svoje interese žele sotonizirati naš nogomet. Budite sigurni da kokošar, sitni lopov koji je počinio kriminalno djelo na Poljudu možda bude pronađen, ali nalogodavac sigurno neće. A isto tako nije posao Šukera da rješava nerede na San Siru ili svastiku. Zna se tko bi to trebao učiniti.

Upitan je i može li urgirati u Uefi vezano za moguću kaznu zbog svastike na Poljudu.

- Jedna službena osoba na stadionu mi je kazala da u službenim dokumentima nisu ništa zabilježili. Prijavila nas je organizacija Fare. Tu vidim malu šansu da kazna ne bude rigorozna. Siguran sam jedino u to da neće biti izbacivanja Hrvatske. Mogli bi ponovno igrati bez publike i možda nam oduzmu eventualno jedan bod.

Kakav je zapravo odnos s Hajdukom i Splitom?

- Odgovorno tvrdim da svatko u HNS-u sanja dan kad ćemo imati odličnu suradnju s Hajdukom kao što imamo i s drugim sredinama. Hajduk već 10 godina nema rezultata i kako će to prikriti nego da za to okrivljuju druge. Oni imaju problem da niti u vlastitoj županiji nisu zauzeli adekvatnu poziciju. A mi skidamo gaće da bismo ih udobrovoljili. Nekoliko puta sam u posljednje vrijeme razgovarao i s Brbićem. Laž je da Hrvatska nije igrala u Splitu, a nakon Zagreba igrala je više puta nego u cijeloj Hrvatskoj zajedno. Mi nemamo problem da se cijeli sljedeći ciklus igra u Splitu, pa to je naš grad. To da se utakmica s Italijom nije pratila u užarenoj atmosferi na Rivi je iracionalan bojkot u kojem se jako igra s ugledom države. Neki su se zaigrali da svetinje Hajduk, Split i Dalmaciju koriste za obračun između Hrvata. Mi činimo sve da se to ipak ne dogodi i poštujemo ih. Za ljubav, ali i svađu je potrebno dvoje.

Mamić tvrdi kako je jedan od najzaslužnijih što Niko Kovač nije smijenjen nakon SP-a u Brazilu.

- Ali razočarao me i nema moju podršku. On je čovjek koji je egotrip. Moj brat je kum njegovom djetetu. Povratkom u Hrvatsku jasno je pokazao otklon od obitelji Mamić. Nije više moj prijatelj jer me zvao sto puta da mu nešto osiguram, a onda je tako postupio. A otjerao je i jednog predivnog mladića, Arijana Ademija. A mi u reprezentaciji nemamo takvog igrača. Na kraju to što je i dalje izbornik pokazuje da moj utjecaj u HNS-u ipak nije toliki koliko se govori.

>>Evo kako je Zdravko Mamić oštro napao Slaven Bilića i Igora Štimca

Komentara 127

MI
miki959
15:23 28.06.2015.

cinbenik ti si jugoslaven i udbaš------Mamić je 100% UPRAVU!!!!!!!!!!!!!

FR
Franciskoo
17:27 28.06.2015.

Dinamo je dao veliku večinu reprezentativaca, na žalost, danas Dinamovac mora biti 4 puta bolji od drugih igrača da bi smio u reprezentaciju. Zašto? Jer se Kovač boji huligana i od straha ne smije više pozvati Dinamovca u reprezentaciju jer bi bilo 'Mamić naredio'. Vidimo to na primjeru Ademija kojeg smo izgubili jer ga Kovač nije smio zvati jer bi huligani rekao da igra radi Mamića. Drugi primjer je ubacivanje Olića i Rebića umjesto Pjace koji je svemirski brod za njih, ali na žalost ne smije u repku jer bi teriristi rekli Mamić naredio pa bi se okupili na rivi.Sramota, Hrvatska reprezentacije je talac terorista isto kao i Hajduk. Kovač i Brbić su u istoj poziciji, morali si dati broj mobitela teroristima iz Splita koji onda zivkaju prije utakmice i daju naredbe. Očekujem uskoro da i Milanović i Kolinda daju svoje brojeve, tako da teroristi osim klubova i reprezentacija preuzmu i kompletnu državu.

FR
Franciskoo
17:03 28.06.2015.

@Komentator porezni_obveznik je Srbin i sdp-ovac, razumijem njegovu mržnju prema Mamiću. P.S. odi među boys, pola ekipe ima BiH porijeklo i nisam baš primijeti da su ljubitelji Mamića, ali kaj ti znaš o tome usamljeni komentatoru sdp-a, nikad među boysima nisi bio, ova portal ti je jedini društveni život.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije