Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DETALJI ISTRAGE

Sumnja se da Mamić nije plaćao porez na novac koji mu je donio Modrić

Zdravko Mamić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/9
02.07.2015.
u 13:29

U istrazi svih tih podataka pomogao je Samostalni sektor za otkrivanje poreznih prevara, formiran u studenom prošle godine po uzoru na američke i njemačke porezne istražitelje.

Dio istrage koju USKOK i PNUSKOK provode nad braćom Mamić navodno je povezan s transakcijama između Zdravka Mamića i Luke Modrića.

Večernji list neslužbeno doznaje da je riječ o postotku koji je Modrić plaćao Mamiću prema građanskom ugovoru koji su imali potpisan, no Zdravko Mamić nije na taj dohodak platio porez.

U istrazi svih tih podataka pomogao je Samostalni sektor za otkrivanje poreznih prevara, formiran u studenom prošle godine po uzoru na američke i njemačke porezne istražitelje.

Kad su ga formirali, u Vladi su istaknuli da će imati 26 istražitelja podijeljenih u tri službe – Službu za otkrivanje organiziranih poreznih prevara, Službu za provjeru imovine fizičkih osoba i poreznih dužnika, te Službu za suradnju s tijelima kaznenog progona.

Zamišljeno je da taj sektor bude središnja nacionalna jedinica za otkrivanje rizičnih poreznih obveznika, a u njihovoj obuci sudjelovali su američki, nizozemski i njemački porezni stručnjaci.

Porezna se uprava suzdržala od komentara vezanih uz istragu.

>> Policija pretražuje kuće braće Mamić zbog utaje poreza: 'Ne mislite valjda da će bježati?'

>> To što sam počasni predsjednik Dinama nema veze s optužbama

>> Željko Jovanović uz veliki osmijeh svima u Saboru pokazao što se događa s Mamićima

>> Mamić: Moji su ispadi posljedica nemoći kad civilizirani način ne ide

Komentara 22

SA
Sargovac
13:53 02.07.2015.

U uredjenim drzavama porezna jednostavno istrazi imovinu koju si stekao te prihode koje si legalno ostvario. To obrade obicni djelatnici i nisu potrebni nikakvi specijalci.

DU
Deleted user
14:32 02.07.2015.

Pa dajte... oni su udruga... oslobodeni su poreza. Porezi su samo za obicne radnike i nesretnike sto prezivljavaju iz dana u dan.

MU
muh
14:30 02.07.2015.

Evo to sam predvidil da je i Lukica u igri moj komentar prije dva sata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije