Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVKO MAMIĆ:

Treba nam novi Zakon o sportu jer je ovaj nejasan i neprovediv

Zdravko Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
12.02.2016.
u 15:02

'Treba nam novi, dobar zakon o sportu te novac s kojim će se poboljšavati infrastruktura i uvjeti, u kojima će se naša djeca razvijati.'

Prvi dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Zdravko Mamić izjavio je u Osijeku kako je novi Zakon o sportu ishitren, s puno nejasnoća i nezakonitosti, a "za obitelj HNS-a neprovediv".

Nakon potpisivanja ugovora o prijenosu vlasništva nad NK Osijekom novim vlasnicima Lorincu Meszarosu i Ivanu Meštroviću, Mamić je na upite novinara komentirajući novi Zakon o sportu kazao kako su pravnici HNS-a izvijestili da se radi o potpuno ishitreno donesenom zakonu, koji ima puno nejasnoća i nezakonitosti, zbog čega je Zakon upućen na ocjenu ustavnosti Ustavnom sudu, dodavši da je taj zakon "za obitelj HNS-a jednostavno neprovediv".

- Ne radi se o nikakvom prkosu ili inatu, nego je pravničkim rječnikom neprovediv. Predlagač zakona je u svojoj brzini napravio potpuno promašenu temu - kazao je Mamić. 

Ocijenio je kako je umjesto rasprava o tome je li neki članak zakona nekome odgovara ili ne, važnije napraviti dobar zakon o sportu, kako bi se djeca i hrvatske škole okrenule tjelesnom odgoju i igri te pokrenula izgradnja bolje infrastrukture, kako bi djeca što više vremena provodila u sportu te tako bila zdravija i kreativnija.

- Umjesto članaka kojim će se eliminirati Mamića ili nekog drugog ili poboljšati privilegije i poziciju nekog kluba ili saveza treba nam novi, dobar zakon o sportu te novac s kojim će se poboljšavati infrastruktura i uvjeti, u kojima će se naša djeca razvijati - poručio je Mamić.

>> Za HNS su valjda svi oni koji su donosili zakon budale, a oni su pametni

Komentara 28

VL
vladimir964
15:48 12.02.2016.

Prvo, i najvažnije pravilo EU: niti u jednoj državi članici, pa tako ni u Hrvatskoj se državnim novcima NE SMIJE financirati niti jedan profesionalni klub. Upravo stoga su i profesionalni, znači privatni gospodarski objekti, poput poduzeća sa svim rizicima poslovanja, bez državne potpore...

KA
KapetanMikulaMali
15:21 12.02.2016.

Neka kupi Dinamo, plati korištenje terena i režije pa nek radi što ga volja u okviru zakona.

Avatar Hazl113
Hazl113
15:18 12.02.2016.

Mamiću, kada kupuješ Dinamo za 1 kn?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije