Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ŠIMUNOVIĆ U CELTICU!'

Zdravko Mamić osobno predstavio nova pojačanja u Dinamu

Zdravko Mamić
Foto: GNK Dinamo
31.08.2015.
u 13:01

'Dinamo je najveći klub na ovim prostorima, hvala ljudima u klubu što su vjerovali u mene i na meni je opravdati povjerenje.'

Posljednji dan prijelaznog roka modri su predstavili Dominika Livakovića i Damira Šovšića kao svoja nova pojačanja, a s novim igračima Dinama na konferenciji za medije bio je izvršni predsjednik Zdravko Mamić, koji je "usput" spomenuo i prelazak Joze Šimunovića u Celtic.

– Ovo je jedan od lijepih dana za Dinamo kao klub i kao obitelj. Posljednji dan prijelaznog roka smo napravili dva važna posla za naš klub, a riječ je o dvojici igrača koje jako dugo pratimo – rekao je izvršni predsjednik modrih za stranice kluba pa predstavio Damira Šovšića:

– Šovšić je jedan od najboljih igrača naše lige već dugo godina, ima dvjestotinjak službenih utakmica u prvoj ligi sa samo 25 godina i bit će važan igrač. Naravno, u veznom redu imamo puno kvalitetnih igrača, ali mi ne gradimo Dinamo za utakmicu koja nas čeka za dva tjedna nego za puno dulje. Odmah, ali i u budućnosti, ima mjesta i za Damira i za sve ostale igrače. Imamo jako mnogo utakmica, potreban je širok kadar igrača i Šovšić će svakako biti jedan od važnih kotača u našim rezultatima.

Počašćen lijepim riječima, ali i samim dolaskom u Dinamo bio je novi veznjak modrih:

– Dinamo je najveći klub na ovim prostorima, hvala ljudima u klubu što su vjerovali u mene i na meni je opravdati povjerenje. Velika je čast što sam došao u Dinamu, a naravno da mi je, kao i svakome igraču, san dobiti priliku u Ligi prvaka.

Osim veznog reda, Dinamo se pojačao i na vratarskoj poziciji:

– Dominik Livaković apsolutno je najbolji golman naše lige, ima tek 20 godina i perspektivan je te na njemu gradimo budućnost – rekao je Zdravko Mamić pa otkrio kako će Dominik ostati na posudbi u Zagrebu:

– On će ostati u Zagrebu još ove sezone ne bi li im pomogao, a onda ćemo vidjeti kada ćemo ga i formalno priključiti prvoj momčadi Dinama i kada će se početi boriti s Eduardom, Ježinom, Zelenikom, Mikulićem, Šemperom i ostalima za svoje mjesto.

Mladi Dominik bio je sretan nakon potpisa šestogodišnjeg ugovora:

– Ponosan sam što sam došao u najveći hrvatski klub koji igra Ligu prvaka. Hvala Zagrebu na svemu, dat ću sve od sebe da pomognem Zagrebu na ostanku u ligi, a potom doći u Dinamo. Ne bojim se konkurencije i napravit ću sve da budem prvi golman Dinama – rekao je Dominik pa otkrio koje se utakmice protiv Dinama najviše sjeća:

– Posebno pamtim utakmicu na Maksimiru jer sam dobio gol u prvi kut – nasmijao je Dominik okupljene.

Dominik će se, tako, vratiti u Zagreb gdje će kvalitetnim predstavama pomoći pjesnicima u ostvarivanju što boljih rezultata, dok će se Damir priključiti treninzima nove momčadi i priliku za debi u novom dresu imati već u idućem kolu kada Dinamo gostuje upravo kod njegove bivše momčadi – Lokomotive.

No ono što sve najviše zanima jest Jozo Šimunović.

– Jozo je trenutačno u Škotskoj, ugovor između klubova je potpisan i naravno da još ostaje liječnički pregled kojim će ugovor postati važeći. Što se tiče detalja transfera, mogu reći da postoji fiksna odšteta, bonusi i rekordan postotak u povijesti Celtica od idućeg transfera. Mi vjerujemo u Jozu i Celtic i za nas je nemoguće da on u jednom trenutku za enormnu količinu novca ne završi u Engleskoj; zato je taj postotak od idućeg transfera važan – rekao je Mamić.

Suradnja Dinama i Celtica neće stati na ovom transferu:

– Njihovi treneri će doći u našu nogometnu školu na edukaciju, mlada momčad Celtica doći će na turnir Mladen Ramljak... Bit će to tijesna suradnja i zaista je puno elemenata koji su utjecali da se ovaj transfer dogodi.

Jozo Šimunović je došao do prve momčadi Dinama iz naše nogometne škole, prije četiri godine debitirao je za prvu momčad te s klubom osvojio četiri naslova prvaka, dva Kupa i jedan Superkup. Tijekom posljednjih godina za Modre je upisao 76 utakmica i zabio tri pogotka.

>> Posljednji dan ljetnog prijelaznog roka pratite OVDJE

>> Šovšić i Livaković potpisali, Šimunović odlazi u Celtic za šest milijuna eura

Komentara 34

RU
rudvanvart
13:46 31.08.2015.

SDP vlada se zadužila za milijardu i pol kn prije nekoliko dana, dok je Dinamo tih dana zaradio 150 milijuna kn od LP te još imaju potraživanja od transfera 202 milijuna kn, sad su pak i ovog Jozu prodali zaa veliku lovu samo zato jer je Dinamo stabilan klub, a Mamić utjecajan menadžer i onda Mamića razno razni, mediji, Milanovići, Jovanovići, Ostojići optužuju da uništava Dinamo... Pa dajte vi gospodo lopovska iz sdp-a i mediji tak uništavajte Hrvatsku kao Mamić Dinamo.

TF
tony.franzz
13:23 31.08.2015.

Treba obranu pojacati!

DI
dinamojavolim1
13:20 31.08.2015.

decki dobro dosli,simunovicu sretno u celiticu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije