Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamovci otputovali

Zdravko Mamić: Dinamo će prezimiti ove ili sljedeće sezone!

Dinamo uoči puta u Glasgow
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/13
01.10.2014.
u 09:51

– Ne sviđa mi se što se u javnosti plasira priča o slabom Celticu, oni su favoriti kao što bismo mi bili kod kuće da imamo pun stadion

Nogometaši Dinama otputovali su u Glasgow gdje ih sutra očekuje utakmica drugog kola Europske lige protiv Celtica. Prije puta novinarima se obratio izvršni predsjednik kluba Zdravko Mamić.

– Ne sviđa mi se što se u javnosti plasira priča o slabom Celticu, oni su favoriti kao što bismo mi bili kod kuće da imamo pun stadion. Ispred 50.000 ljudi protiv Reala u Maksimiru mi bismo bili favoriti. No, idemo s nadom. Ako njihovoj srčanosti odgovorimo na isti način, a tehnički mislim da smo bolji, imamo šanse. Mene bi zadovoljio i bod. I s ovom utakmicom ništa neće biti riješeno, niti će pobjeda značiti da smo u proljeću, niti poraz da nismo. No, za godinu dana kad se sve uigra, a sad smo na 50 posto, takve momčadi ćemo pobjeđivati. Dinamo će dočekati proljeće u Europi, ali ne znam hoće li ove ili sljedeće sezone, rekao je Zdravko, a nadovezao se trener Zoran.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

– U Glasgowu sam doživio jednu od najljepših atmosfera u igračkoj karijeri i to će Celticu biti velika snaga. Proučili smo ih, ali tu je riječ o utakmici u kojoj je svašta moguće. Idemo s vjerom da možemo nešto napraviti, a bih li bio zadovoljan bodom, ovisi o tome kako će se razvijati utakmica.

>>Očito je da Dinamo lagano pada, Mamić mora razmišljati o promjenama

Ključne riječi

Komentara 34

ZO
zoom
10:57 01.10.2014.

dinamo je napokon na pravom putu, pogođeno je napokon sa pojačanjima, a i stručni stožer je sve bolji, uspiju li kod celtica ostati neporaženi, iduća EU tekma u maksimiru bit će 20.000 ljudi

CR
crocro
14:05 01.10.2014.

A da li će Soudani slijedeće godine biti u Dinamu ili nekom jačem europskom klubu? Kada Dinamo prestane s prodajom igrača a to se neće u dogledno vrijeme dogoditi, tada će mo moći zaključiti koji je strateški cilj Dinama. Zašto će Dinamo i dalje prodavati otkrivene bisere? Pa zato jer od toga živi. Da mu nije važno preživljavanje, da ima važne izvore financiranja, onda ne bi prodavao bisere već bisere skupljao, polako "falične" otpuštao a "plemenitije minerale" skupljao. I tako se iz godine u godinu ojačavao, baš poput svih relevantnijih europskih klubova. A kako je važeća strategija Dinama zaraditi na biserima otpuštajući ih u klubove koji ih mogu platiti, ne vidim nikakvu šansu da bi Dinamo bio relevantan čimbenik Lige prvaka pa i europske lige, a prezimljavanje u europskog ligi mogao bi biti najveći doseg. Da li se Dinamo tim rezultatom zadovoljava, to je drugo pitanje. Ali se sigurno zadovoljava redovitim osvajanjem domaćeg prvenstva, no na tome ne smije stati. Ako misli trajno napredovati, mora promijeniti strategiju poslovanja. Ako nema novca ne može promijeniti niti strategiju poslovanja. I što onda? I onda će i dalje sve ostati u začaranom krugu kao i svih godina do danas. Pa o prezimljavanju u Europi Mamić govori godinama a rezultati nisu baš sjajni, Sada opet najavljuje prezimljavanje u Europi ako ne ove onda slijedeće sezone. Pa dokle će Dinamo biti u začaranom krugu? Kada će prezimiti u ligi prvaka, to bi već bio nekakav veći uspjeh. Sve ispod toga samo je zavaravanje protivnika. Pa Ludogorec je poznatiji od Dinama a ja do pretprošle godine nisam za njega čuo. Pa tamo neki Černomorec stvara probleme Dinamu, a oni bi prezimljavali. Dinamo takve treba nakantati s 3 ili više golova razlike. To očekujem od Dinama. Nikakva više obećanja nisu potrebna, potrebna su djela. A djela se ne mogu provesti. Zato idemo i dalje u krug a ako ne vjerujete, onda čekajte budućnost koja će vam to pokazati. Ali ako se i kada dogodi promjena, e onda možemo drugačije razgovarati.

ĆA
ćaćaća
19:44 01.10.2014.

mamić kao da je u koaliciji s kukuriku koalicijom..samo govori ako ne sad sl godine..godine idu a sve je po starom..ako se slučajno nešto i desi onda će reći eto jesam rekao da će biti ove godine..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije