Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOK U AKCIJI

Policija pretražuje kuće braće Mamić zbog utaje poreza: 'Ne mislite valjda da će bježati?'

Pretraga - Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/46
02.07.2015.
u 13:05

'Moramo izraziti žaljenje što se to odvija u vrijeme i na način kada se mi nalazimo na svojim radnim mjestima, odnosno na pripremi s prvom momčadi Dinama u inozemstvu.'

Policija je u četvrtak rano ujutro počela pretraživati kuće i stanove izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića, njegova brata, sportskog direktora i trenera Dinama Zorana Mamića, izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza te dugogodišnjeg direktora i izvršnog direktora Dinama Damira Vrbanovića i službene prostorije GNK Dinama. Akciju su pokrenuli USKOK i PNUSKOK, a braću Mamić sumnjiče za utaju poreza.

– Na temelju kaznene prijave Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u suradnji s PN USKOK-om provodi hitne dokazne radnje zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita, utaje poreza i drugih davanja i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, vezano za nezakonite radnje koje su poduzimale odgovorne osobe GNK Dinamo i službena osoba Porezne uprave – stoji na stranicama PNUSKOK-a.

Braća Mamić trenutačno se nalaze na pripremama Dinama u Sloveniji i tamo su prema planu trebali ostati do nedjelje kad je posljednja utakmica modrih na pripremama. Još nije poznato hoće li se vraćati u Hrvatsku ranije ili neće. Odvjetnik Čedo Prodanović već je stigao pred kuću Zorana Mamića, a odvjetnica Jadranka Sloković pred kuću Zdravka Mamića i to po službenoj dužnosti pa zapravo još nema potrebe da se vraćaju.

Cijeli slučaj izvršni direktor GNK Dinamo Zdravko Mamić komentirao je u Sloveniji gdje se nalazi s momčadi na pripremama.

– Ostajem ovdje do daljnjeg. Čuo sam se sa svojom odvjetnicom. Ponudio sam da se odmah vratim u Zagreb, ali mi je rekla da nije potrebno. Ostajem s momčadi dok mi netko ne kaže drukčije – rekao je Zdravko Mamić za 24 sata, a to je u popodnevnom HRT-ovu Dnevniku potvrdila i odvjetnica Sloković:

– Naravno da će se vratiti, ne mislite valjda da će bježati?

>> Ako se braća Mamić ne odazovu, može biti izdan europski uhidbeni nalog

Sa svih su strana reakcije uslijedile "brzinom svjetlosti", a mnogi su ostali zatečeni, među njima i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

– Ja vam o tome baš ništa ne mogu reći, u takvim stvarima ne sudjelujem, to vam radi policija, ali ako je točno to što ste vi sada pročitali, sigurno postoji razlog za takvo nešto – rekao je ministar za HRT.

Javnosti se obratio s time u vezi i GNK Dinamo:

"Dragi navijači Dinama i poštovana hrvatska javnosti,

izvješćujemo vas da je po nalogu županijskog suda u tijeku istraga koju provodi PN USKOK u kojoj su predmet obrade naša dva člana: izvršni predsjednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić.

Cijela hrvatska javnost zna da se već godinama vrši kontrola i nadzor nad radom našeg kluba i pojedinaca u istome i ovo je još jedna u nizu takvih. Naravno da ćemo kao klub i kao pojedinci surađivati sa svim institucijama i organizacijama koje to od nas budu tražile. Ipak, moramo izraziti žaljenje što se to odvija u vrijeme i na način kada se mi nalazimo na svojim radnim mjestima, odnosno na pripremi s prvom momčadi Dinama u inozemstvu, a znajući što nam se stavlja na teret, ne možemo ne izraziti čuđenje odabranim izborom, načinom i vremenom vođenja postupka.

Konkretno, ono u što mi imamo uvid i što nam se stavlja na teret apsolutno je bespredmetno i iskonstruirano te smo sigurni da ćemo dokazati zakonitost naših postupaka i odluka.

Foto: orna Filic/PIXSELL

Još jednom, bezuvjetno ćemo surađivati, a iako se u dosadašnjim postupcima nismo uvjerili u isto, tražimo profesionalnost i korektnost svih službi. Sigurni smo da nismo i da nećemo okaljati sveto ime Dinamo, a ni sebe osobno kao ni naše obitelji.

Nastavljamo sa svim sportskim aktivnostima i uvjeravamo naše navijače da budu mirni i spokojni te da nam čuvanjem mira pomognu da ostvarimo snove svih nas – ostvarivanje velikih europskih rezultata."

Porezna uprava: Ne možemo komentirati istražne radnje drugih državnih tijela

Glasnogovornik Porezne Uprave Marko Nenadić napisao je da Porezna uprava ne može komentirati istražne radnje drugih državnih tijela. "Vezano za napise u medijima o istrazi Zdravka Mamića, Zorana Mamića i službenika Porezne uprave zbog navodnog primanja i davanja mita, utaje poreza i drugih davanja te zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, Porezna uprava ne može komentirati istražne radnje drugih državnih tijela, a samim time niti istražne radnje PNUSKOK-a", stoji u priopćenju Porezne uprave.

>> Sumnja se da Mamić nije plaćao porez na novac koji mu je donio Modrić

>> To što sam počasni predsjednik Dinama nema veze s optužbama

>> Željko Jovanović uz veliki osmijeh svima u Saboru pokazao što se događa s Mamićima

>> Mamić: Moji su ispadi posljedica nemoći kad civilizirani način ne ide

>> Mamić na policiji: Nemam službene dosjee, to su moje bilješke

>> Mamić: Mogao bih pokazati papire da nisam pod istragom

>> Zoran Mamić dokazao: Bio sam samo svjedok

Ključne riječi

Komentara 322

Avatar petrolio
petrolio
10:02 02.07.2015.

pred mjesec dana na poljudu na treningu repke natpis: dani su vam odbrojani...zatim slijedi crtanje svastike na poljudu kako bi se kompromitiralo HNS, šukera i mamića...cijelo vrijeme ide i svakodnevna naručena medijska kampanja kontra šukera (u vezi tobožnjeg sudjelovanja u namještanju) i kontra mamića...a na kraju evo i represivnog aparata koji upada mamićima u kuće i vrši pretrese....ako netko misli da je sve ovo samo dug niz slučajnosti, taj je teški naivac

SO
sojko1
10:10 02.07.2015.

nastavljaju se srpski napadi u rušenju svega što u Hrvatskoj još nije totalno propalo

SE
senior
10:04 02.07.2015.

Ovo je politička "igra" SDP-a. Pokušavaju maknuti Zdravka Mamića da se umile tovarima i magarcima u Splitu pokušavajući na taj način zadržati u crvenom Split na narednim izborima. Ujedno pljuju i Barbiku i radi njnih kontakata sa Maminjom. Ne trebaa zaboraviti i osvetu pri+glupog bivšeg ministra Jovanovića inače osobnog "ljubimca" premijera Milanovića. Ovo bi mogao biti veliki kiks i penal SDP-a protiv samog sebe. Ali Milanović i kompanija i jesu kiks igrači.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije