Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez izjava

Mamići izbjegli novinare i otišli kroz podzemnu garažu

Moravske toplice
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/4
04.07.2015.
u 14:21

Zaustavljeni su na granici i privedeni od strane hrvatske policije, a s njima su njihovi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.

Zoran i Zdravko Mamić posljednjih su nekoliko dana bili u Sloveniji na pripremama Dinama. Nakon što im je u četvrtak javljeno da im se pretražuju stanovi te da USKOK pokreće istragu protiv njih, izjavili su kako su nedužni i da se neće vraćati u Zagreb dok se to od njih ne zatraži.

Taj poziv za povratak stigao je u petak oko podne, ali onda su promijenili priču.

- Naš je plan bio da odemo u Zagreb u petak i Zoranov odvjetnik Čedo Prodanović je zato automobilom došao po nas. No, znajući program i činjenicu da ova momčad za tjedan dana igra utakmicu u kojoj predstavlja Hrvatsku i Dinamo u Ligi prvaka te nakon razgovora s odvjetnikom koji je zahtijevao i savjetovao da ostanemo u Sloveniji, tako smo i odlučili.  Vratit ćemo se u nedjelju navečer s momčadi i biti na dispoziciji svim organima. Obećavamo da je ovo naša posljednja odluka, neće biti novih promjena i da ćemo u nedjelju navečer biti Zagrebu, poručio je tada Zdravko Mamić.

No, danas se dogodio novi obrat, USKOK je za njih dvojicu zatražio istražni zatvor pa su negdje oko podne iz Moravskih toplica krenuli prema Zagrebu. Iako je Zdravko ovih dana bio razgovorljiv i pristupačan novinarima koji prate pripreme, danas su ih čelnici Dinama odlučili izbjeći. Bez izjava su krenuli na put, a iz podzemne garaže hotela izašla su dva crna luksuzna automobila te se pretpostavlja da su u njima bila braća Mamić.

Ubrzo nakon toga uhićeni su na graničnom prijelazu Goričan, gdje su bili u pratnji svojih odvjetnika.

"Nakon što su izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić od svojih odvjetnika doznali da je USKOK za njih zatražio istražni zatvor, a radi mira momčadi i kluba, odlučili su se neodložno na povratak u RH kako bi odmah, surađujući s vršiteljima istrage, odgovorili na sva pitanja s ciljem dokazivanja svoje nevinosti.

Zaustavljeni su na granici i privedeni od strane hrvatske policije, a s njima su njihovi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.

Želimo naglasiti kako cijela momčad, stručni stožer, nogometna škola i svi zaposlenici čvrsto stoje iza našeg izvršnog predsjednika Zdravka Mamića te glavnog trenera Zorana Mamića i potpuno smo uvjereni kako će dokazati svoju nevinost", oglasili su se iz GNK Dinama.

>>Braća Zoran i Zdravko Mamić privedena na graničnom prijelazu!

>>Mamići ostaju u Sloveniji! USKOK objavio detalje istrage, evo za što ih se sve tereti

>>Mamić: Prezirem kriminalce i ljude koji ne plaćaju porez

>>Igrači gledali Otvoreno i smijali se gazdi Mamiću

>>USKOK povukao zahtjev za određivanje istražnog zatvora braći Mamić

Komentara 6

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
14:51 04.07.2015.

Da su se učlanili u partiju, dobili bi i novi stadion. Budući da ne podupiru korumpirane drugarice i drugove, mora im se partija osvetiti.

ST
stefj
16:46 04.07.2015.

Hm, a možda su izašli kroz podzemnu garažu jer im je tamo bio parkiran auto, a ne baš zato da izbjegnu novinare... Svašta si novinari umišljaju...

TF
tony.franzz
16:06 04.07.2015.

Drzte se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije