Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo slavio u Vinkovicma

'Krivac' za jedanaesterac: Žalosno je ako su modri spali na ovo, sve je to preočajno... Hodžić: Bio je prekršaj!

Filip Žderić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/6
26.02.2017.
u 19:18

Uopće nije bilo upitno hoće li sudac napraviti takvo što, nego samo hoće li trebati. Na našu žalost, trebalo je, rekao je Matković.

Poslije utakmice u Vinkovcima ostat će zapisano da je Dinamo osvojio tri vrijedna boda u utrci za naslov prvaka Hrvatske, ali i veliki repovi koji će se povlačiti sve do zadnjega kola prvenstva. Razlog tome je kazneni udarac koji je sudac Damir Batinić dosudio za Dinamo u 85. minuti, pri rezultatu 1:1.

– Ma nema za to kaznenog udarca. To se ne sudi ni na seoskim utakmicama, a ne na prvoligaškoj utakmici. Išao sam na loptu, a on je išao na to da mu se dosudi penal. Bojim se da se i prije početka utakmice znalo što će se dogoditi u Vinkovcima – kaže Filip Žderić koji je “skrivio” sporni kazneni udarac.

Dodaje i da je Cibalia poslije svega zaslužila najmanje bod, ali da joj nije dopušteno i da ga osvoji.

– Žalosno je ako Dinamo spao na takvo što. Sve je to preočajno – rekao je Žderić.

Poslije dosuđenoga kaznenog udarca uslijedile su salve zvižduka s cijelog stadiona u Vinkovcima i brojne uvrede na račun Batinića i HNS-a. Čuli su se i povici “Cigani, cigani” i “Lopovi, lopovi”.

 

Kapetan Cibalije Mladen Matković kaže da su igrači odmah nakon ulaska u svlačionicu gledali snimku i da se jasno vidi da nije bilo prekršaja za kazneni udarac.

– Ako je i postojao prekršaj, onda je bio na našem igraču. Ovo je sramotno. Sto “Oka sokolovih” može reći što želi, ali svi na stadionu vidjeli su da prekršaja za kazneni udarac nije bilo. Čekao je samo da poslije 1:1 lopta padne u kazneni prostor pa da ga dosudi. Bolje da smo zabili u 93. minuti, jer tada ne bi imao vremena da izmisli kazneni udarac – rekao je Matković.

Kaže i da su se u Cibaliji i prije utakmice pribojavali takvog ili sličnog scenarija.

– Uopće nije bilo upitno hoće li sudac nešto takvo napraviti, nego samo hoće li trebati. Nažalost, trebalo je – istaknuo je Matković.

Poslije utakmice, predsjednik Dinama Mirko Barišić nije bio raspoložen.

– Zadovoljan sam pobjedom, ali ne i igrom. Ovo nije ni izbliza ono što je momčad pokazala u sedam utakmica na pripremama. Što se tiče kaznenog udarca, bio sam daleko i ne mogu ništa reći. To je ipak stvar struke – rekao je Barišić, koji se nada boljim igrama svoje momčadi.

Strijelac oba pogotka u Vinkovcima Armin Hodžić tvrdi da je kazneni udarac opravdano dosuđen.

– Bio je prekršaj. Međutim, moramo bolje igrati i zabiti ranije kako bismo mogli lakše igrati. Ponovno nam se javlja taj problem realizacije. Imali smo stalno loptu, ali teško zabijamo. Morat ćemo raditi na tome – rekao je Hodžić.

Interesantan detalj dogodio se poslije utakmice kada su igrači Dinama otišli pozdraviti Boyse okupljene na stadionu u Vinkovcima. Na traženje igrača neki su skinuli dresove i bacili ih navijačima, ali su im oni dresove vratili nazad. Obradovali su se tome skupljači lopte koji su tako došli do vrijednoga dresa.

Cibalia je u dva kola proljetnog dijela prvenstva osvojila jedan bod i sada zaostaje tri boda za Splitom koji joj je direktan konkurent u borbi za ostanak u ligi.

U sljedećem kolu se u Splitu igra derbi začelja – Split ugošćuje Cibaliju.

>>Dinamo uz sudački poguranac do pobjede u Vinkovcima

Komentara 17

Avatar toxic alien
toxic alien
22:26 26.02.2017.

Evo, vrlo kontroverzan jedanaesterac dosudjen i za Real Madrid protiv Villarreala, kod rezultata 2:1 za Villarreal. Najvjerojatnije, Mamicevo maslo...!

TP
tugomir.pokas
19:47 26.02.2017.

Več za vrijeme utakmice napisao sam da će ako treba utakmicu riješiti nepostojeći jedanajsterac u korist Dinama.Sudac je to odradio i bezočno pokazao dokle može ići kriminalno suđenje u HNL-u.Bravo Batiniću.

Avatar Hazl113
Hazl113
21:19 26.02.2017.

Navijač sam Dinama, ali onog pravog, a ne ovog Mamičevskog. Zato želim samo jedno reći. Forza Fiume.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije