Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljutiti Brbić:

Zbog Rijeke su se lani mijenjali propisi, a nama sada nisu željeli to učiniti

Poljud
Foto: Tino Juric/PIXSELL
02.10.2014.
u 12:27

U slobodnoj prodaji vjerojatno neće biti ulaznica jer stadion u Dugopolju prima 5200 gledatelja, a samo Hajduk ima 6270 pretplatnika. A negdje treba smjestiti i riječku Armadu...

Hajduk i Rijeka ipak neće igrati u Zadru, jadranski derbi na kraju se igra na stadionu Hrvatskih vitezova u Dugopolju. To je obznanio predsjednik Hajduka Marin Brbić nakon što je četvrtak ujutro proveo u Zadru i dobio odbijenicu iz Policijske uprave.

Malo se preračunao

– Zadar se pokazao kao pravi sportski prijatelj, dočekao nas je raširenih ruku. Zadar nam je ustupio sve besplatno, trebali smo samo platiti troškove zaštitara i policije, ali Policijska uprava nije nam dala suglasnost zbog sigurnosnih razloga. Zbog toga sam na povratku iz Zadra svratio u Dugopolje i dogovorili smo igranje utakmice u nedjelju, vjerojatno u 16 sati – kazao je Brbić.

Krivo je Brbić rekao da se 35 godina nije ništa ulagalo u Poljud. A što su zamjena travnjaka u 80-ima, zamjena sjedalica, renoviranja uoči Europskog atletskog prvenstva, utakmice s Brazilom i Svjetskog atletskog kupa. Morao je netko bolje informirati predsjednika.

– Do utakmice s Dniprom nismo znali ulazimo li u ovu investiciju za koju je Grad osigurao novac. Da smo ušli u Europsku ligu ne bismo ni ulazili u sve to. Svjesno smo ušli u rizik zbog ove utakmice s Rijekom. Ne bježimo od propusta i pogrešaka, ali radimo dobru stvar – rekao je Brbić.

Nenogometni razlozi

Smeta mu ponašanje Natjecateljske komisije koja nije dopustila odgodu za studeni.

– Rijeci smo ponudili termin 16. listopada, tada se moglo igrati u Poljudu, ali nisu nam naši sportski prijatelji iz Rijeke mogli izaći ususret zbog nekih svojih razloga. Druga opcija bila je oko 20. studenoga, povjerenik Brezni nije mogao donijeti tu odluku, već nas je uputio na Natjecateljsku komisiju. Zahtjev za odgodu poslali smo Rijeka i mi, ali Natjecateljska komisija nije imala sluha za nogomet. Nitko me ne može uvjeriti da je dobro da se utakmica igra na stadionu koji prima 5000 gledatelja, a ne pred 20 ili 25 tisuća gledatelja. Opet su nenogometni razlozi bili važniji, gleda se mrtvo slovo na papiru, a kada je lani Rijeci odobrena zamjena domaćinstva u Kupu sa Zmajem, onda su se mijenjali propisi – kaže Brbić.

>>Rijeka uživa, samo su Juve i Real bili veći gosti

Komentara 6

NE
neverane
12:50 02.10.2014.

Navijač sam Hajduka od rodenja, kao i sva moja porodica, ali ovu plačljivu kreaturu kojem je svak kriv osim njegove nesposobnosti i nesposobnosti njegovih suradnika, ne mogu smislit. Više radi, a manje pričaj i ne traži krivca na pogrešnoj strani.. Dovoljno mu je da se u ogledalo pogleda i naći će ga odmah.

DH
dalibor.hren
15:13 02.10.2014.

Možda bi travnjak bio dobar da na njemu nisu feštali narkomani na "nezaboravnim koncertima". Brbiću je za to vjerojatno i za to kriv Mamić.

SP
splitskodite1976
13:13 02.10.2014.

Mozda trebaju neigrat,neka Reci(ri)odmah daju tri boda...I Maminjo zadovoljan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije