Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na utakmicama Izraela i Mađarske

Nova kazna za reprezentaciju i HNS! Dvije utakmice bez gledatelja zbog neprimjerenog navijanja

Izrael trening
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/8
27.05.2016.
u 17:13

Savez mora platiti 150 tisuća švicarskih franaka, a reprezentacija će dvije domaće utakmice u kvalifikacijama za SP 2018 protiv Turske, 5. rujna i Islanda, 12. studenoga, igrati bez gledatelja

Fifa je kaznila HNS zbog neprimjerenog navijanja i veličanja ustaštva na prijateljskim utakmicama protiv Izraela i Mađarske u ožujku.

Hrvatski nogometni savez je kažnjen novčano i s dvije utakmice bez gledatelja u kvalifikacijama za SP.

Savez mora platiti 150 tisuća švicarskih franaka, a reprezentacija će dvije domaće utakmice u kvalifikacijama za SP 2018. protiv Turske, 5. rujna i Islanda, 12. studenoga, igrati bez gledatelja. 

- Uložit ćemo žalbu kako bismo zaštitili interese hrvatske reprezentacije i prave navijače vatrenih - objavio je HNS na službenoj stranici.

FIFA u obrazloženju kazne navodi kako su se "dva slučaja diskriminirajućih povika hrvatskih navijača čuli na prijeteljskim utakmicama Hrvatske protiv Izraela 23. i Mađarske 26.ožujka 2016."

Hrvatska je zbog Uefinih kazni već odradila dvije utakmice pred praznim tribinama u kvalifikacijama za Euro 2016. (Italija, Bugarska), a kvalifikacija za Euro 2020. godine također ćemo otvoriti jednom utakmicom bez navijača.

Priopćenje HNS-a:

Disciplinska komisija Fife, koja je kao svjetska nogometna organizacija nadležna za međunarodne prijateljske utakmice, donijela je odluku o kažnjavanju Hrvatskog nogometnog saveza sa 150.000 švicarskih franaka te odigravanju sljedeće dvije natjecateljske utakmice bez publike.

Rigorozna kazna je donesena zbog "neprimjerenog ponašanja" dijela navijača na prijateljskim susretima protiv Izraela u Osijeku te protiv Mađarske u Budimpešti.

Hrvatska bi tako u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine prve dvije domaće utakmice, protiv Turske u rujnu te Islanda u studenom ove godine, trebala igrati bez potpore publike.

Podsjetimo, zbog Uefinih dosadašnjih kazni, Hrvatska je igrala bez publike protiv Italije i Bugarske u kvalifikacijama za Euro 2016. te će i kvalifikacije za Euro 2020. otvoriti još jednom utakmicom bez gledatelja.

Hrvatski nogometni savez šokiran je ovakvom odlukom Disciplinske komisije Fife te će nakon dobivenog obrazloženja odluke uložiti žalbu kako bi pokušao zaštiti interese hrvatske reprezentacije i pravih navijača Vatrenih.

>>HNS: Incidenti su osramotili Hrvatsku, stanimo na kraj huliganima

Komentara 199

77
777CRO
17:27 27.05.2016.

Za Ovo treba zahvaliti jovanovicu stevanovicutj SDP cetnickoj partju aboliranih ...

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
17:29 27.05.2016.

Domaći izrodi kojima je hrvatska reprezentacija trn u oku pišu dopise UEFA-i i izmišljaju slučajeve rasizma koji ne postoje tako da njima treba dostaviti račun za kazne.

BR
braveheart11
17:26 27.05.2016.

da nisam cuo nista protiv Izraelaca ili bilo koga drugog..... tko nam je kriv?.....zna se dobro tko nas prijavljuje a to su sami Hrvati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije