Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo i Hajduk

Zašto svaki ulazak hrvatskog kluba u Ligu prvaka nosi i svjetsku blamažu?!

Dinamo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
08.10.2015.
u 17:56

Četvrtfinale pa krađa novca, bod kod europskog prvaka pa raspad i sudske tužbe, Real u šahu pa sumnje u namještanje, ponajveća pobjeda u povijesti pa doping...

Slučaj Ademi sigurno će se pamtiti i ostati zapisan kao posebnost Lige prvaka 2015./16. Nažalost, s hrvatskim klubom u glavnoj ulozi. Ovo je šesti put da je neki naš klub u Ligi prvaka. I svaki plasman pratila je neka negativnost, koja je imala odjeka u Europi, piše Goal.

Četvrtfinale pa krađa novca, bod kod europskog prvaka pa raspad i sudske tužbe, Real u šahu pa sumnje u namještanje, ponajveća pobjeda u povijesti pa doping...

Hajduk 1994. - Prvi naš klub u LP i najveći hrvatski uspjeh! Ova sjajna momčad prošla je skupinu i igrala u četvrtfinalu Lige prvaka! No, tek se idućih godina počela otvarati Pandorina kutija koliko je taj Hajdukov uspjeh zapravo stajao klub: novac je nestajao, sumnja se u džepovima tadašnjih čelnika kojima se sudi(lo), igrači su, kao oni najbolji tako i najveći talenti, otišli za sitniš i Hajduk se godinama financijski oporavlja(o) od te Lige prvaka. I nikad joj više nije došao ni blizu...

Dinamo 1998. - Briljantna generacija s Prosinečkim, Marićem, Šimićem... sredila je Celtic i prvi put ušla u Ligu prvaka. Čak ondje i bila druga u skupini, pobijedila Ajax u Amsterdamu, ali samo je pobjednik skupine, Olympiakos, išao dalje... Jedino u tom nastupu u LP nije bilo velikih blamaža, no pamte se zvižduci Viduki nakon jednog promašaja protiv Ajaxa, koji su ubrzali odlazak vrsnog centarfora iz Maksimira, a na istoj su se utakmici i Prosinečkom ukliještila leđa, pa je završio na operaciji.

Koji su još blamaže obilježile nastupe hrvatskih predstavnika u Ligi prvaka pročitajte na portalu Goal.com.

>>Paulo 'srednji prst' Machado podržao Ademija: Svi smo uz tebe!

>>Dinamu bodovi ostaju protiv Arsenala, Ademiju vjerojatno godina do dvije suspenzije

Komentara 14

SO
sonce
18:01 08.10.2015.

Ademi je čist brez droge, sve dok mu se ne dokaže. Šta će novinari pisati kad se naknadno ugotovim da je došlo do greške pri analiz urina.

Avatar alberto_tomba
alberto_tomba
18:55 08.10.2015.

Samo se vi rugajte Englezi, znamo kako vi dolazite do investicija u nogomet, dovedi kriminalce i stipse iz cijelog svijeta neka peru lovu u Premier ligu, Abramovich, Al Thani, Murdoch, Glazer, švercate pare preko Tel Aviva i Abu Dhabija, ucjenjujete UEFA-u, doć će i vama USKOK jednog dana. A inače, nogomet vam je užas!

Avatar Istina je voda duboka
Istina je voda duboka
19:07 08.10.2015.

Prestrašno je kako kvazi novinari razapinju jednog hrvatskog igrača prije nego se uopće zna o čemu se radi. da podsjetim dušebrižnike; pasti na doping testu se može čak i ako se na bilo koji način slučajno unese neki sastojak kojii ničim ne može utjecati na njegovu fizičku moć na utakmici ali se može pokazati u krvi ili mokraći kao nedopuštena supstanca. To će se znati nakon B nalaza, a do tada nitko nema prava pljuvati po ovom izuzetnom mladiću!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije