Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nadurena zvijezda

Zaslužuje li Halilović više ikada igrati za Hrvatsku nakon što je odbio izbornikov poziv?

27.05.2016., Gradski stadion, Koprivnica - Prijateljska nogometna utakmica u sklopu priprema za Euro 2016, Hrvatska - Moldavija. Alen Halilovic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
30.08.2016.
u 08:15

Za mene ovo nije nekakva muljaža, HSV je preozbiljan klub za takve stvari, a i s Alenom nikad nije bilo problema. Nećemo ga sankcionirati, a ja ću sljedećih dana razgovarati s njim. Situacija je pod kontrolom, za nas ovdje nema drame, Alen će i dalje biti u kadru hrvatskih selekcija – kazao je pomirljivo direktor reprezentacija HNS-a Romeo Jozak

Dogodilo se zapravo očekivano. Nogometaš njemačkog HSV-a Alen Halilović (20) nije se pojavio na okupljanju mlade reprezentacije za utakmice protiv Švedske (1. rujna) i Gruzije (6. rujna) i tako ostavio na cjedilu suigrače u ključnim kvalifikacijskim nastupima.

Iako svi bliski Haliloviću, pa i u Hrvatskom nogometnom savezu, znaju da je Halilović odbio igrati za Hrvatsku ogorčen na izbornika A vrste Čačića jer ga nije pozvao na EP u Francusku, u Kući nogometa odlučili su prijeći preko ovog skandaloznog poteza. Igrač neće biti sankcioniran (!?) nakon što su Savezu iz Hamburga stigla dva dopisa. Jedan od Alena, drugi od sportskog direktora.

Situacija pod kontrolom

– U oba smo zamoljeni da oslobodimo Alena ovih obveza, svima je u interesu da se on što prije aklimatizira u novom klubu. Za mene ovo nije nekakva muljaža, HSV je preozbiljan klub za takve stvari, a i s Alenom nikad nije bilo problema. Nećemo ga sankcionirati, a ja ću sljedećih dana razgovarati s njim. Situacija je pod kontrolom, za nas ovdje nema drame, Alen će i dalje biti u kadru hrvatskih selekcija – kazao je pomirljivo direktor reprezentacija HNS-a Romeo Jozak.

Zanimljivo, Alen Halilović, otkad je u posjedu Gračanove pozivnice, nije se udostojio javiti izborniku.

– Žao nam je što nema Halilovića, s njim nisam imao nikakve kontakte ovih dana, kao i svi drugi dobio je poziv. Znam da je bio u kontaktu s tehničkim direktorom Jozakom i da su postojale naznake da možda neće biti ovdje. Dosad s njim nije bilo nikakvih problema, redovito je igrao, ponašao se perfektno, bilo je baš sve u redu – govorio je rezignirano Gračan, koji će od Čačića ipak dobiti pojačanja barem za prvu utakmicu, jer će mu se priključiti Rog, Ćorić i Jedvaj.

Vratimo se ipak Alenu Haliloviću, za čiju pobunu nema nikakva opravdanja i za koju ne treba imati razumijevanja. Šuplja je priča o aklimatizaciji u Hamburgu jer tamo je već dulje od mjesec dana i odavno je pohvatao sve konce. Ako je nekome potrebno vrijeme za prilagodbu u novom klubu, onda je to novi član Napolija Marko Rog. A njemu nije palo napamet izbjeći reprezentativne obveze. Nema te izlike za izbjegavanje nastupa za Hrvatsku, osim naravno ozljede, a Alena, koliko znamo, ništa ne boli.

Osim, figurativno, u predjelu prepona, kad je reprezentacija u pitanju. Jer, da mu je imalo stalo, onda bi stao uz suigrače u odlučujućoj kvalifikacijskoj utakmici za prvo mjesto u skupini protiv Šveđana.

Alen Halilović smatra da mu je načinjena velika nepravda nepozivanjem na Euro, u čemu je vjerojatno u pravu. Bio je tada igrač Barcelone, igrao je standardno u Primeri, ima bogomdani talent i tržišnu vrijednost od deset milijuna eura.

Navodno Alen zna i pozadinu te izbornikove odluke, ali o tome još uvijek ne želi javno govoriti, nego će svoj gnjev radije artikulirati kroz besmisleno bojkotiranje mlade vrste. Čučat će naduren u Hamburgu i čekati valjda da Čačić ode s pozicije izbornika da bi se slavodobitno ponovno stavio na raspolaganje reprezentaciji. To zadovoljstvo Savez mu ne bi smio priuštiti.

Nitko iznad reprezentacije

Postoji li ijedna rečenica s istinskom težinom iz Čačićeva mandata, onda je to ona da nijedan igrač ne smije biti iznad reprezentacije. Dejan Lovren to je brzo shvatio...

Alen Halilović na žalost ništa nije naučio iz tog primjera. Zbog povrijeđene taštine krenuo je stranputicom i svrstao se u red najnegativnijih reprezentativnih protagonista, poput Marka Livaje ili svojedobno Igora Bišćana. Igrač kojemu nacionalni dres nije svetinja, bez obzira na to o kojoj je selekciji riječ, ni ne zaslužuje da ga se više poziva.

Mlada hrvatska reprezentacija u ovom je ciklusu ostvarila jednu od najvećih pobjeda od samostalnosti pregazivši u Burgosu Španjolsku sa 3:0. U toj utakmici nije bilo “hrvatskoga Messija” Halilovića. Dakle, može se i bez “Njega”. Zato, kako bi rekli Nadrealisti, Alene, oprosti, nek ti je sretno s aklimatizacijom u novome klubu... Nećemo kvariti.

Komentara 105

DR
draxy
09:15 30.08.2016.

Novinari su zlo hrvatskog sporta,kao hijene čekaju na bilo kakvu negativnost vezanu za hrvatsku reprezentaciju.Na pripreme je došlo dvadesetak igrača dajte malo pišite o njima,dižite atmosferu i pozitivnu klimu oko reprezentacije a ove ružne stvari ostavite stožeru na rješavanje.

MA
malofali
10:29 30.08.2016.

dasoviću ti bi zbog ovakvog pisanja trebao dobiti otkaz! vi u Večernjem ste glavni huškači protiv Dinama i repke! mali ne radi u Konzumu za 3000 kn i može i tebe i sve kao ti poslati u 3 pm!

DI
dixie
10:01 30.08.2016.

Kako vas nije sram postavljati ovakvu anketu o jednom mladom perspektivnom dečku? Koliko se iskusnijih nogometaša zahvaljivalo na pozivu u reprezentaciju kad su bili u situaciji u kakvoj je ovaj dečko momentalno? Umjesto da smo sretn, kaj imamo ovakav talent, i da ga probamo malo razumjeti i podići, mi ga rastežemo, ovakvim anketama, na križ. Ovo kaj radite nije novinarstvo nego lešinarstvo. Gdje je tu nacionalno zajedništvo? Međusobna podrška? Sramite se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije