Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠ HAJDUK ZA PROMJENE

Zar je normalno da reprezentacija više puta igra u Londonu nego u Splitu ili Osijeku?

Naš Hajduk
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
25.02.2015.
u 15:43

– Potrebne su hitne promjene Zakona o sportu – tvrde u udruzi

Udruga Naš Hajduk, zajedno s Hajdukom, predstavila je prijedloge za hitnim promjenama Zakona o sportu, koje bi se trebale naći u saborskoj proceduri.

– Redovna procedura je spora, zbog toga tražimo hitnost. Mora se uvesti ravnopravnost u sustavu, svi moraju biti jednaki. Ove promjene nisu zbog Hajduka i Dalmacije, one su nužne, jer je ovakvo stanje problem cijelog hrvatskog nogometa. Zar je normalno da reprezentacija više puta igra u Londonu nego u Splitu ili Osijeku. Do sada smo išli preko institucija, vjerujemo u institucije ove države, ali i naše strpljenje ima granica. Vrijeme je da se promijene kriteriji izbora delegata u županijske i nacionalne saveze, vrijeme je da se pravomoćno osuđenima zabrani rad u sportu, vrijeme je da svi klubovi imaju jednako pravo na potpore lokalne zajednice i države, vrijeme je da se briše članak 32. stavak 7., vrijeme je da se izjednače uvjeti natjecanja klubova koji su š.d.d i udruge. Problemi hrvatskog nogometa i sporta općenito su netransparentnost, nejednakost i nezadovoljstvo navijača koji više ne dolaze na stadione – između ostalog je kazao tajnik Udruge Naš Hajduk Ivan Rilov, koji je održao emotivno izlaganje.

O konkretnim stvarima govorio je član Udruge Renato Čupić, koji je upućen u sustav rada HNS-a do najsitnijih detalja.

– Prevaga u Skupštini HNS-a stvara se umjetnim putem, osnivaju se klubovi kako bi netko dobio dovoljno glasova. Hajduk nema predstavnika u Skupštini HNS-a, Hajduka nema ni u jednoj komisiji, Izvršnom odboru. Možete li zamisliti da Barcelona ili Real ne utječu ni na što u španjolskom nogometu. A da nas deset osnuje klub nogometa na plaži, na idućoj skupštini Županijskog saveza imali bismo također jedan glas kao i Hajduk – rekao je Čupić, koji je prezentirao prijedlog po kojem bi klub iz 2. županijske lige imao jedan glas, a svaki stupanj natjecanja više dobivao bi dvostruki broj glasova.

Po toj formuli Hajduk i Split u Skupštini županijskog nogometnog saveza imali bi po 16 glasova, a samim tim i mnogo veći značaj.

>> Nikada u većoj 'rupi', ali Hajduk se raspasti nikad neće

Komentara 19

HR
hrc001
16:09 25.02.2015.

jadni ste više sa kukanjima, dajte nesto od svog kluba napravite.

DU
Deleted user
16:06 25.02.2015.

Vi ste udruga vaš Hajduk i u Osijeku se trebaju igrati utakmice , a vi se trebate još učiti kulturi i lijepom ponašanju, pa tek onda, što znači za desetak godina

DA
Djeca_Arbata
19:25 25.02.2015.

Izgleda da Budimir Lončar postaje počasni predsjednik Hajduka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije